Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ του πολιτικού «πολιτισμού» που επιχειρήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 06/03/19.

0
546

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 7.30 χωρίς προ ημερήσιας συζήτηση.

Τα θέματα ήταν κυρίως υπηρεσιακά, όπως πιστώσεις για τον εορτασμό για τα Κούλουμα αλλά και την αλλαγή του προέδρου της Κοινωνικής Πρόνοιας, μετά την παραίτηση  του Γιώργου Τσούλου για να συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «32»!!

Κάτοικοι από περιοχές της Νέας Κηφισιάς είχαν από νωρίς πιάσει  θέσεις στην αίθουσα του Συμβουλίου προκειμένου να υποστηρίξουν όχι μόνο να  μη γίνουν διόδια στη Βαρυμπόμπη αλλά και καθόλου έργα στην περιοχή, κάτι που θεωρούν ότι συζητάει το Υπουργείο. Αυτό ήταν το θέμα που είχαν θέσει για συζήτηση  τα Συνοικιακά Συμβούλια Νέας Κηφισιάς και ΟΥΛΕΝ.  

Το κείμενο της διαμαρτυρίας είχε υπογραφές από 540 κατοίκους, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Νέας Κηφισιάς κ. Αγαπητίδης, ο οποίος και ανέπτυξε το σκεπτικό τους.

Αύξηση της κυκλοφορίας στη γειτονιές τους θεωρούν ότι θα συμβεί και στον κόμβο της Καλυφτάκη,  αφού στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών προβλέπεται η διάνοιξη της Κύμης  με ταυτόχρονο άνοιγμα του παράδρομου της Εθνικής, που σήμερα είναι κλειστός.  

Ένα σχέδιο που για πολλά χρόνια προσπαθούν να μην αφήσουν οι κάτοικοι να γίνει, διότι θεωρούν ότι θα υπάρξει διάχυση βαριάς κυκλοφορίας μέσα στον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Κατά την διάρκεια  της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, επί της πρότασης του Συνοικιακού Συμβουλίου Ν. Κηφισιάς, σχετικά με την αύξηση της κυκλοφορίας στον κόμβο της Καλυφτάκη και στις γύρω γειτονιές, επιχειρήθηκε από ορισμένους να εισαγάγουν ένα  «tailor made» πολιτικό «πολιτισμό»!

Συγκεκριμμένα, όταν ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αγαπητίδης ανέπτυξε το σκεπτικό (χρονικό σημείο: 1.20.10) της πρότασής του, που συμπεριλαμβάνει διάφορα συγκοινωνιακά εγχειρήματα της περιοχής, στο Δημοτικό Συμβούλιου και ακολούθησε ο κ. Τσιάμας που ως μηχανικός είχε κάνει μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή λόγω της επιβολής των διοδίων.

Γενικά, κατά την διάρκεια της συζήτησης, επιχειρήθηκαν ανάρμοστες παρεμβολές / σχολιασμοί  από ορισμένους  προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην συνεχεία ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Όταν δίνεται το βήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένα θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους πολίτες των Συνοικιακών Συμβουλίων Ν. Κηφισιάς και ΟΥΛΕΝ, οφείλει ο ίδιος να σέβεται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ διαχρονικά αποφάσεις τους.

Κάτι σημαίνει αυτό!……σχολίασε η κ. Ρένα Πολίτη, Πρόεδρος του Κοινοτικού Κηφισιάς, η οποία παρευρισκόταν στην συνεδρίαση και συνέχισε:

«Η συνεδρίαση δεν είναι σόου για να χειροκροτούμε, αρένα για να φωνάζουμε και να διακόπτουμε, γήπεδο για να……πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

Πολύ λυπάμαι για τον πολιτικό «πολιτισμό» που ορισμένοι επιχειρούν να εισαγάγουν. Θλίβομαι ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για φερέλπιδες αιρετούς της πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here