Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!……..η ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2015.

0
257

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ξεκίνησε την ενημέρωση του στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2015 με την ανάγνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στις κατά τόπους περιοχές του ενιαίου δήμου Κηφισιάς, που συνοδεύτηκαν και από τις ευχές του, στους εκλεγέντες και σε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτές, συγχρόνως απέδωσε τα εύσημα στις υπηρεσίες του δήμου για την άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο κ. Θωμάκος αναφερόμενος στη νέα σχολική χρονιά, είπε ότι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό χάριν της έγκαιρης παρέμβασης των συνεργείων του δήμου στα προβλήματα που παρουσίαζε το κάθε σχολείο. Επίσης, ανακοίνωσε την εγκατάσταση παιδιάτρων που καλύπτουν όλα τα σχολεία του δήμου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που ήδη ξεκίνησε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και εκπαιδευτικό Γιώργο Σκορδίλη.

Επίσης ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αυτό το διάστημα στο δήμο, με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός των συλλήψεων σεσημασμένων διαρρηκτών, που πραγματοποίησε επ’ αυτοφώρω μάλιστα το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που δρούσαν στις περιοχές του δήμου και ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε συνάντηση με το νέο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, όπου του τέθηκε και πάλι το θέμα των ελέγχων στο συγκρότημα των μπαρ της Ν. Ερυθραίας.

Ειδικό θεματικό συμβούλιο στην Κηφισιά με θέμα την Ασφάλεια

Ο κ. Θωμάκος σε συνέχεια της ενημέρωσης που έκανε για την ασφάλεια της περιοχής, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι στις 14 Οκτωβρίου 2015 στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο θεματικό δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την Ασφάλεια του δήμου και στο οποίο θα προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ξεκινάει νέος κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι ήδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων και από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο δεύτερος, όπου οι κατά τόπους επιτροπές θα φέρουν τις προτάσεις τους που αφορούν το Συμμετοχικό Προϋπολογισμό του δήμου. Ο κ. Θωμάκος δεσμεύτηκε ότι λεπτομέρειες των προτάσεων αυτών θα έχουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης, όπου θα γίνει σχετική παρουσίαση και συζήτηση.

Αλλαγή στα σχέδια του Αθλητικού Κέντρου στο τρίγωνο «Φραγκοπούλου»;

Ο κ. Θωμάκος έκλεισε την ενημέρωση του προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με τη διεξαγωγή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της διαβούλευσης με φορείς και κατοίκους, που έχει να κάνει με την αλλαγή σχεδίων ή μη του Αθλητικού Κέντρου, που πρόκειται να γίνει από την Περιφέρεια Αττικής στο τρίγωνο «Φραγκοπούλου», προϋπολογισμού 10.965.000 €.

Για το ίδιο θέμα την Κυριακή θα γίνει στο Δημαρχείο διαβούλευση με τους εκπροσώπους των αθλητικών φορέων του δήμου και ανακοίνωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει ανοικτή διαβούλευση με φορείς και κατοίκους, πέραν της ηλεκτρονικής που ήδη διεξάγεται με μεγάλη συμμετοχή, όπως είπε.

Ο δήμαρχος εξήγησε και τους λόγους που η σημερινή διοίκηση του δήμου έχει προχωρήσει σ’ αυτή τη διαβούλευση, υποστηρίζοντας ότι για ένα τόσο μεγάλο έργο πνοής για το δήμο Κηφισιάς, η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να έχει γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο, κατά την οποία η παράταξή του δέχθηκε παράπονα από τους δημότες, κυρίως για το κολυμβητήριο που είχε προγραμματιστεί να γίνει εκεί, υποστηρίζοντας ότι ένα κλειστό γυμναστήριο θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά, στα ομαδικά αθλήματα που συντηρούν οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής.

Ακόμη διευκρίνισε, ότι γι’ αυτές τις αλλαγές, αν θα γίνουν, έχουν το πράσινο φως της Περιφέρειας, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα και με δεδομένο ότι το κόστος του έργου θα μειωθεί.

Δείτε αναλυτικά την σχετική ενημέρωση του Δημάρχου…….

{videobox}0zsUXPTUpbs{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here