Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!….με ένταση και διαπληκτισμούς πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/03/2015.

0
213

Την Τετάρτη 18/03/2015 και ώρα 07.30μμ συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Δ. Μωράκη, για την λήψη της παρακάτω απόφασης με θέμα:

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ακολούθησε συζήτηση με θέματα:

-Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
-Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα].
-Έκτακτα θέματα.
-24 Τακτικά θέματα, που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 8 και ημερομηνίας 13/03/2015.

Με ένταση και υπαινιγμούς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων αλλά και σοβαρές καταγγελίες πραγματοποιήθηκε η συζήτηση ειδικά…..των δύο πρώτων τακτικών θεμάτων!

1. Λήψη απόφασης για την προσωρινή ανάθεση του Εντευκτηρίου της Εκάλης στον «Μένανδρο».

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τη λήψη απόφασης για την προσωρινή ανάθεση του Εντευκτηρίου της Εκάλης στον «Μένανδρο», με τον κ. Βάρσο να παίρνει το λόγο και να αναρωτιέται γιατί πρόκειται για προσωρινή ανάθεση με την κ. Παπασπύρου να απαντά πως θα γίνει έτσι μέχρι να υπάρξει ανάκληση από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Βάρσος συνέχισε ρωτώντας ποιος το λειτουργούσε μέχρι σήμερα με την αντιδήμαρχο οικονομικών να απαντάει εκτός μικροφώνου πως λειτουργούσε παράνομα. Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Καπάτσου ο οποίος δήλωσε «επειδή βλέπω μία υπερευαισθησία για τον Μένανδρο, από την κ. Μάγερ και πέρα δεν δικαιούται να μιλάει κανένας.

Τότε δημιουργήθηκε ένας πρωτοφανής πανικός στην αίθουσα με τον κ. Κύρλο να φωνάζει «τι μας λες μωρέ!» και τον κ. Καπάτσο να απαντάει «Μωρέ να λες στο σπίτι σου!». Η διαμάχη τους συνεχίστηκε σε πολύ έντονο ύφος και από τους δύο και σε πολύ μεγάλη ένταση με τον πρώην αντιδήμαρχο να φωνάζει «τσαμπουκά σε μένα ρε συ!» και τον κ. Καπάτσο να απαντάει ξανά «τα ρε στο σπίτι σου».

Ο διάλογος συνεχίστηκε με το «άντε από κει πέρα» από τον κ. Κύρλο και την απάντηση του κ. Καπάτσου «το άντε από εκεί πέρα να το πεις εκεί που φουσκώνεις τις τρόμπες! Θα με ακούσετε και μετά θα κρίνετε!».

Τελικά μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν αλλά η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά μετά από πολλαπλές παρατηρήσεις του κ. Μωράκη. Τελικά το συμβούλιο ξεκίνησε ξανά με μικρή καθυστέρηση, με τον κ. Καπάτσο να παίρνει το λόγο και πάλι και να ανακαλεί την προηγούμενη πρότασή του η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση λέγοντας πως ίσως ήταν άστοχη.

Συνέχισε όμως την τοποθέτησή του διευκρινίζοντας πως δεν ήταν επίθεση επί προσωπικού.

«Εννοούσα πως δεν επιτρέπεται κάποιος που ήταν στον Μέναδρο να μιλάει για το ένα και το άλλο. Από τη μέρα που αναλάβαμε τον Μένανδρο είμαστε από δικαστήριο σε δικαστήριο και κυνηγάμε αυτούς που μας χρωστάνε, με χρέη που φτάνουν τα 300.000 ευρώ!

Οι προηγούμενοι δεν είχαν την τσίπα να τους κυνηγήσουν; Για αυτό είμαι έξαλλος κ. Κύρλο, δεν είναι προσωπικό!

Δεν γίνεται η επιχείρηση που χρωστάει στον Μένανδρο τον προηγούμενο Απρίλιο να παίρνει με ανάθεση δύο έργα! Τι να πω μετά από αυτά εγώ; Μπράβο σε αυτούς που διοικούσαν το Μένανδρο;»……δήλωσε για το θέμα ο κ. Καπάτσος.

Ακολούθησε ο κ. Βάρσος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Καπάτσο είπε πως ντρέπεται για το νεαρό της ηλικίας του και για το γεγονός πως έβαλε μία μαύρη γραμμή από την κ. Μάγερ και ανέφερε πως δεν ήρθε θεόσταλτος ο Καπάτσος να σώσει τον δήμο.

«Θα μπορούσα κι εγώ να βάλω κόκκινη γραμμή και να απέχω κάθε φορά που μιλάει αλλά δεν θέλω να γίνω σαν αυτόν με τέτοιες μεθόδους και τέτοιες εκφράσεις σε έναν τόσο ιερό χώρο», τόνισε ο κ. Βάρσος.

2. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Ν. Ερυθραίας στον «Μένανδρο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κύρλος, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στο να ψηφιστεί το να χρησιμοποιούν οι πολίτες ένα πάρκο με ένα μικρό αντίτιμο, καθώς δεν θεωρεί λογικό να πληρώνει κι άλλα ο ήδη επιβαρυμένος πολίτης.

Έπειτα το λόγο πήρε η κ. Καραλή η οποία ξεκίνησε αναφέροντας πως το πάρκο βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και τότε υπήρξε επίθεση από τον κ. Μπιτζάνη και κ. Κύρλο, με τον δεύτερο να φωνάζει «Καραλή κοίτα να μαζεύεις τα παιδιά που πάνε από εδώ και από εκεί!» και τον κ. Κασιούρα να εξοργίζεται απαντώντας «πως συμπεριφέρεστε έτσι σε μία κυρία;».

Ο κ. Κύρλος απάντησε και σε αυτόν λέγοντας πως «Golden Boy της Καρδίτσας θα τα πούμε και για σένα», με τον κ. Κασιούρα να αποκρίνεται λέγοντας «δεν ξέρεις με ποιον τα βάζεις!».

Τότε το λόγο πήρε ο κ. Μωράκης ξανά ο οποίος για να ηρεμήσει εκ νέου τα πνεύματα ζήτησε να προχωρήσουν οι σύμβουλοι στην ψηφοφορία.

Τελικά το δεύτερο θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι Κύρλος, Μπιτζάνης και Κεφαλά….

Λογομαχία υπήρξε και κατά την διάρκεια της συζήτησης για την μεταφορά των ιατρείων του ΠΕΔΥ τον κ. Καλό, όταν ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Βάρσος αναφέρθηκε σε ξενοδοχείο στην Ερυθραία το οποίο παλιά ονομαζόταν 3Χ με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να του λέει «τα ξέρετε αυτά ε;» και τον κ. Βάρσο να απαντά «ε ναι τα ξέρω, πηγαίνω εκεί με το αίσθημα»!

Προς πλήρη ενημέρωσή σας, δείτε παρακάτω αποσπάσματα της βιντεοσκοπημένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με απίστευτους διάλογους, χαρακτηρισμούς «Golden Boy» και αναφορά σε ξενοδοχεία 3Χ !!

{videobox}p2itEFgyzok{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here