Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!……ξεκινάει η σύνδεση της Εκάλης με το αποχετευτικό δίκτυο!

0
341

Επιτυχία για το Δήμο Κηφισιάς αποτελεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρού για την χρηματοδότηση με 5.250.000 ευρώ του έργου «Δευτερεύον Αποχετευτικό Δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Δήμου Κηφισιάς».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, σε περίπου 24 μήνες όλες οι κατοικίες που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης, θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, ένα αίτημα και ζητούμενο δεκαετιών για τους κατοίκους της Εκάλης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της πράξης για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Εκάλης. Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη, ένα έργο που είχε ανάγκη η περιοχή και οι κάτοικοι. Ο αγώνας που κάναμε σαν δημοτική αρχή απέδωσε καρπούς και αυτό αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης.

Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει την επέκταση – συμπλήρωση του αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 13,7 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται να κατασκευαστούν δευτερεύοντες αγωγοί αποχέτευσης σε έκταση περίπου του 25% του συνόλου των οδών της Δημοτικής Ενότητας.

Τα συλλεγόμενα λύματα θα οδηγούνται στο ήδη κατασκευασμένο δίκτυο ακαθάρτων της Εκάλης και μέσω του Παρακηφίσιου Συλλεκτήρα Ακαθάρτων, στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Όπως ανακοίνωσε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Προγραμματισμού, Μελετών, Ηλεκτρομηχανολογικού και Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Μάνος Μαρκεσίνης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2013…..δείτε το σχετικό βίντεο…..{videobox}lR2UBeAcqlI#!{/videobox}

έχουν επίσης υποβληθεί στις 29 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2013, αιτήσεις χρηματοδότησης των έργων «53η Κατασκευή Αγωγών Ακαθάρτων» και «Αποχέτευση στην περιοχή Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς» με συνολική δαπάνη 475.000 ευρώ και 7.700.000 ευρώ αντίστοιχα και αναμένεται η αξιολόγηση και η έγκριση τους από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here