Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..ρεπορτάζ από την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 16/07//2014.

0
265

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 16/07/2014 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Παναγιώτου στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου για την λήψη αποφάσεων επί «27» θεμάτων με επείγοντα χαραχτήρα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.14 ημερομηνίας 11/07/2014.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς παρευρέθηκε και παρενέβη ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.

Ο κ. Θωμάκος συνεχάρη όλους του δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για την προσφορά τους στην πόλη λέγοντας χαρακτηριστικά «τιμούμε και σεβόμαστε την προσφορά όλων κρατώντας τα θετικά στην παρουσία κάθε συναδέρφου». Επίσης τόνισε πως η Νέα Διοίκηση θα κινηθεί με συλλογικότητα, συμμετοχή, διαφάνεια, χρηστή προς το συμφέρον του πολίτη και ανεξάρτητη διοίκηση.

Στην παρέμβαση του ο κ. Θωμάκος γνωστοποίησε πως στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του δημάρχου, καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Την τελετή ορκωμοσίας θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κκ Κύριλλος. Η λιτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημαρχείου και η είσοδος θα είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν.

Αναφέρθηκε επίσης στα κακόβουλα ή κακόπιστα σχόλια για δήθεν απειρία των νέων στελεχών της Νέας Διοίκησης αντικρούοντας τις αιτιάσεις και παραθέτοντας σημαντικούς και απαραίτητους τομείς όπως οικονομία, λογιστική, νομικά θέματα, δημόσια διοίκηση, υγεία παιδεία, υγεία, περιβάλλον, επιχειρηματικότητα κ.α όπου εξειδικεύονται με υψηλού επιπέδου γνώση οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι.

Ο κ. Θωμάκος για μια ακόμη φορά ζήτησε από την Διοίκηση του Δήμου, την δημόσια καταδίκη της έκδοσης της «Εφημερίδας-Αφίσας» ΜΑΪΜΟΥ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Όπως χαρακτηριστικά είπε «με την καταδίκη αυτή θα αποκατασταθεί ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των παρατάξεων».

Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου για την πληρότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν στον ίδιο αλλά και στα στελέχη του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει πως επισήμως από την Διοίκηση δεν είχε μια ουσιαστική και τακτική ενημέρωση.

Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζονται ή πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει η Νέα Διοίκηση.
Ειδικότερα είπε πως ενώ για τις σχολικές μονάδες λαμβάνεται μέριμνα από το Δήμο, για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς υπάρχουν θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν και ιδιαίτερα στον εξοπλισμό και το προσωπικό του νέου παιδικού σταθμού επί της οδού Δηληγιάννη.

Για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας υπογράμμισε πως υπάρχουν καθυστερήσεις και ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι αποψιλώσεις και η προστασία του πρασίνου. Μάλιστα τόνισε πως πριν 20 ημέρες δεν είχαν γίνει οι εργασίες για το περιαστικό πράσινο και οι διμηνίτες-εργαζόμενοι για την πολιτική προστασία δεν τοποθετούνται σε αυτές τις ανάγκες.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Δήμου για το αθλητικό καλοκαίρι υπογράμμισε πως ανατέθηκε σε ιδιώτη ενώ υπήρχαν γυμναστές του Δήμου που θα μπορούσαν να απασχοληθούν στο εν λόγο πρόγραμμα.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ» ο κ. Θωμάκος είπε πως πρέπει να οργανωθούν με πνεύμα λιτότητας από την Διοίκηση αν και προβλέπεται η διάθεση σημαντικών κονδυλίων για κάποιες από αυτές.

Για το θέμα των παιδικών χαρών όπου η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διαπίστωσε ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συστήνει το κλείσιμο, ζήτησε να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις καθώς αρκετά όργανα των παιδικών χαρών διαθέτουν 10ετή εγγύηση και μπορεί αυτό να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους τονίζοντας πως «η αξιολόγηση με τον τρόπο αυτό είναι άδικη και ισοπεδωτική καθώς βαθμολογούν με κριτήριο αν κάποιος υπάλληλος είναι καλύτερος από τον διπλανό του και όχι με βάση την προσφορά στην υπηρεσία του».

Μίλησε επίσης για ψήφισμα κατά της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα υπάρξει κάλυψη θέσεων έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται ο αγώνας.

Τέλος ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στη έκρηξη που σημειώθηκε για δεύτερη φορά σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία τονίζοντας πως ο Δήμος πρέπει να συνδράμει με τα συνεργεία του στην αποκατάσταση των ζημιών και ζήτησε να ανασταλούν οι υποχρεώσεις των πληγέντων προς το Δήμο.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here