Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..σε «υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης» η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 09/04/2014.

0
334

Την Τετάρτη 09/04/2014 και ώρα 07.00μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Ν. Παναγιώτου, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.

– Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
– Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα]
– Έκτακτα θέματα.
– Τακτικά θέματα.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με «22» παρόντες ΜΟΝΟ, ακολούθησε η ενημέρωση , η συζήτηση προ ημερησίας και τέλος η συζήτηση «44» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 7 ημερομηνίας 04/04/2014.

Ένας μήνας και κάτι μέρες μένουν μέχρι τις εκλογές της 18ης Μαΐου και οι τόνοι αντιπαράθεσης ανέβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της συζήτησης προ ημερησίας!

Επίθεση εξαπέλυσε η κ. Α. Συνοδινού στον κ. Χιωτάκη με αφορμή πάλι τον απολογισμό του. Αυτή τη φορά όχι γιατί δεν τον έκανε αλλά γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά της δεν ήταν «νόμιμος» σύμφωνα με τον Καλλικράτη καθώς επίσης ότι δεν ήταν απολογισμός αλλά ένας μονόλογος του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος της υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα μιλήσει για όλο το έργο που έκανε η δημοτική αρχή ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοι και όλοι οι συνεργάτες, κάτι που θα προκαλέσει τουλάχιστον 4 ώρες συζήτηση και όποιος αντέξει.

Τουλάχιστον ο Δήμαρχος θεωρεί ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιο και χρειάζεται περικοπές στην αναφορά του προκειμένου να μην κουράσει τον κόσμο!!

Επίσης ο κ. Βάρσος θίχτηκε από κάποια δημοσιεύματα που τον φέρνουν να «υποχωρεί» στη φιλοδοξία του και να συμπορεύεται με το συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη.

Πήγε, μάλιστα, γενεές δεκατέσσερις πίσω, με την καλή έννοια, αρχίζοντας από το Νίκο Χιωτάκη όχι το σημερινό αλλά τον παππού του και μετά τον κυρ Γιώργη τον πατέρα του αλλά και τον Τσιλιγκήρη καθώς και τον ίδιο που αγαπάνε αυτή την πόλη και την φροντίζουν, χρόνια τώρα, ενώ αυτός που τα γράφει είναι ένα αυτοδιοικητικό νήπιο που μόλις ήρθε στην πόλη..

Απέτυχαν οι τοποθετήσεις των περίφημων ρομποτικών κάδων απορριμμάτων τύπου φουγάρο, λόγω τεχνικών προβλημάτων, και η Υπηρεσία Καθαριότητας κοιτάει να βρει άλλον τύπο για να εξυπηρετεί τα εμπορικά κέντρα.

Αυτό αποκάλυψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικολέλης λέγοντας ότι «τα ρομποτικά συστήματα λειτουργούν περίπου το 80% ετησίως, διότι χρειάζονται συστηματική συντήρηση της τάξεως των 10.000,00 ευρώ ανά έτος»…..ύστερα από καταγγελία του κ. Κανακάκη για την άθλια εικόνα των κάδων σκουπιδιών στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς.

Όπως είπε ο κ. Νικολέλης στην περιοχή γίνονται τρεις με τέσσερις αποκομιδές λόγω των καταστημάτων αλλά και πάλι δεν προλαβαίνουν λόγω της μη σωστής συνεργασίας των καταστηματαρχών. Τα ρομποτικά συστήματα αυτά, που κόστισαν 100.000,00 ευρώ το ένα, δυστυχώς χρειάζονται πέραν της ανάλογης μεταχείρισης και συνεχή συντήρηση!

Αυτό δεν το είχε σκεφτεί ο κ. Β. Χυπολυτάς όταν εγκαινίασε τους ρομποτικούς κάδους απορριμμάτων τύπου φουγάρου με τόση υπερηφάνεια!!

Την περασμένη Δευτέρα 7 Απριλίου οι κάτοικοι κατέγραψαν τις δύο κεραίες και πήγαν στο Δήμο για να τις καταγγείλουν. Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μία κεραία έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤ χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμος αλλά με άδεια της πολεοδομίας Βόρειου Τομέα, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία. Μάλιστα έχει πάρει επαρκείς περιβαλλοντικές μελέτες χωρίς να λάβει υπόψη της τη γειτνίαση με τα σχολεία.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής Μορτερού, της Νέας Ερυθραίας, γύρω από το ακίνητο της οδού Περγάμου 33 και Σκουφά, όταν διαπίστωσαν, την περασμένη εβδομάδα, ότι σε απόσταση αναπνοής από το Β’ Δημοτικό Νέας Ερυθραίας και το Βρεφονηπιακό Σταθμό ανακάλυψαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας μεταμφιεσμένες σε καμινάδες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένας εκπρόσωπός τους ο κ. Μαραγκουδάκης, πήρε το λόγο ζήτησε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χιωτάκης δήλωσε ότι θα ζητήσουν από την Πολεοδομία του Βόρειου Τομέα να κάνει αυτοψία για παρανομίες στο κτίριο καθώς επίσης θα προσφύγουν στην ΕΕΤ για επανεξέταση του φακέλου ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή.

Για το θέμα μίλησαν πάρα πολλοί σύμβουλοι οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος κατοίκων και της άμεσης διακοπής της λειτουργίας των κεραιών.

Καταγγελία έκανε επίσης ο κ. Ψυχοπαίδας ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει εγκαταστήσει στο δώμα τις κεραίες είναι μέλος της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ! Ο κ. Κανακάκη, είπε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση ώστε αν είναι έτσι να αποφασίσουν τη διαγραφή από την κίνηση του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των «44» τακτικών θεμάτων και συγκεκριμένα το θέμα:

«11. Λήψη απόφασης για ονομασίες – μετονομασίες οδών και Πλατειών του Δήμου Κηφισιάς»……είχαμε μία αξιοθαύμαστη «θεατρική παράσταση» με πρωταγωνιστή τον κ. Χιωτάκη!

Συγκεκριμένα ο κ. Χιωτάκης πρότεινε όπως βρεθεί ένας δρόμος στην Νέα Ερυθραία που να δοθεί το όνομα του πρώην δήμαρχου «Μανώλη Μουστάκη» το 1953-1955….πατέρα της Κατερίνας Μουστάκη!!…..σύμφωνα με την εισήγηση που είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Κατά την διάρκεια της εισήγησης του κ. Χιωτάκη, η κ. Μουστάκη είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Η κ. Συνοδινού παρατήρησε ότι ΠΡΩΤΑ θα έπρεπε να εγκριθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και ύστερα να πάει στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής.

Την παρατήρηση αυτή την επικρότησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος προσθέτοντας ότι συμφωνώ με την κ. Συνοδινού ότι δεν πρέπει να συζητιούνται «προεκλογικά» τέτοια θέματα!!

Τέλος απολαύσαμε και μία προεκλογική φωτοβολίδα της πλάκας! Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε ότι ο κ. Αθανασόπουλος δύο μέρες προτού αποχωρήσει από την θέση του είχε εξαγγείλει στον ίδιο ότι η Βίλα Καζούλη που ανήκει στο Δημόσιο θα δοθεί στον Δήμο Κηφισιάς!!

Οψόμεθα εις Φιλίππους!!

Δείτε μέρος της βιντεοσκοπημένης προ ημερησίας συζήτησης…..

{videobox}4BlxJ51WKQw{/videobox}

Δείτε μέρος της βιντεοσκοπημένης συζήτησης ορισμένων τακτικών θεμάτων που συμπεριλαμβάνει το θέμα «11»…..

{videobox}q9oFgir8ra4{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here