Τα Επικίνδυνα Παιχνίδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους S-300…του Περικλή Ζορζοβίλη.

0
192

Η Πολιτική αυτή εγείρει το Αμείλικτο Ερώτημα: Ποιο είναι το πρακτικό Ελληνικό όφελος;

-Μέγα έγκλημα αν παραχωρηθεί περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας χωρίς αντάλλαγμα…

Τα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με τους S-300

Αναταραχή με σοβαρό αντίκτυπο στις διεθνείς σχέσεις της χώρας έχει προκληθεί, συνεπεία της εντύπωσης που έχει δημιουργηθεί ότι η Ελλάδα θα ήταν θετική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει το Ρωσικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-300 PMU1 ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ίδιας προέλευσης (Ρωσικής), με την προϋπόθεση ότι θα προσφερθεί ισοδύναμος αντικαταστάτης που πρώτα θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Σύστημα αεράμυνας.

Στη δημιουργία της εντύπωσης, όπως φαίνεται, συνέτεινε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου, σε εκδήλωση με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η εντύπωση δε ήταν τόσο ισχυρή, ώστε το γνωστό Αμερικανικό περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε άρθρο με αυτό το περιεχόμενο.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστήσουν ένα σύστημα Patriot στο νησί (Κρήτη) και αφού ενσωματωθεί-συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα αεράμυνας, τότε οι S-300 μπορούν να αφαιρεθούν»…αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η ίδια διαδικασία ισχύει για οποιοδήποτε άλλο Ρωσικό Σύστημα αεράμυνας μπορεί να θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία».

Η τοποθέτηση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την απόλυτη ταύτιση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ΗΠΑ στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, και ήταν αυτή που οδήγησε την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να προειδοποιήσει ότι τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε «εχθρική ενέργεια»-ούτε καν «μη φιλική», που είναι η συνήθης έκφραση η οποία χρησιμοποιείται στη διπλωματία.

Η «προειδοποίηση» της Μόσχας προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους S-300 αναβαθμίστηκε σε… απειλή: «Νόμιμος στόχος η καταστροφή τους!» - Europost.gr

«Θεωρούμε τις προκλητικές προθέσεις για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τους S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας Ρωσικού/Σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικές προς τη Ρωσία» ήταν η φρασεολογία που χρησιμοποίησε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι η Αθήνα αγνοεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών, «οι οποίοι σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθενται στην παροχή οπλισμού στην Ουκρανία».

Σημείωσε επίσης ότι τυχόν παραχώρηση των προαναφερθέντων συστημάτων:

«Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των Ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για στρατιωτική-τεχνική συνεργασία της 30ής Οκτωβρίου 1995 και για παράδοση συναφών στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, που απαγορεύουν ρητά στην Ελλάδα την επανεξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας.

Η παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες, πέραν της σημαντικής αποδυνάμωσης των δυνατοτήτων αεράμυνας της Ελλάδας».

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η θέση της Eλληνικής Kυβέρνησης χρήζει διευκρίνισης.

Ήταν ακριβής η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα των S-300 ή αποτύπωνε μια πιο χαλαρή και χωρίς διπλωματικούς τύπους συζήτηση;

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here