Τα κανάλια της διαπλοκής παραποίησαν είδηση του ΔΝΤ !

0
233

Οι Έλληνες ανταποκριτές στο ΔΝΤ απειλούμαστε με αποκλεισμό από τις ενημερώσεις και τις άτυπες πηγές ροής πληροφοριών μας. Όχι αναίτια.

Η φωτιά στην έδρα του Ταμείου άναψε προχθές μετά και την ωμή παραποίηση των πρόσφατων δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, τις οποίες κάποιοι Έλληνες συνάδελφοι σε Ουάσινγκτον και Αθήνα τις έκοψαν και τις έραψαν στα μέτρα εγχώριων σκοπιμοτήτων και τις παραποίησαν κατά το δοκούν διαδίδοντας ψευδώς ότι δήθεν η Λαγκάρντ είπε ότι «αν δεν γίνουν βαθιές περικοπές στο ασφαλιστικό, ξεχάστε την ελάφρυνση χρέους».

Όπως σωστά γράφει ο συνάδελφος Θανάσης Τσίτσας τέτοιο περιστατικό χονδροειδούς παραποίησης μίας είδησης δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά από το 2010 μέχρι τώρα, γεγονός που την Πέμπτη εξανάγκασε τον εκπρόσωπο τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις κατ’ εντολή της Κριστίν Λαγκάρντ να ζητήσει από συγκεκριμένους δημοσιογράφους να ανακαλέσουν τις παραποιημένες δηλώσεις της.

Το αποτέλεσμα για εμάς τους Έλληνες δημοσιογράφους που λειτουργούμε όχι μόνο ως εκπρόσωποι του εαυτού μας αλλά και μεγάλων ΜΜΕ της χώρα μας, είναι η δουλειά μας να διακυβεύεται από τέτοια παιχνίδια που ξεφεύγουν από το φιλτράρισμα και αγγίζουν πλέον την ωμή και κατά το δοκούν παραποίηση δηλώσεων και ειδήσεων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν νοσήσει από την σήψη που μαστίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Όπως όμως στην πολιτική, έτσι και στην δημοσιογραφία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χρεωνόμαστε όλοι τις πρακτικές που κάποιοι παίζουν στις πλάτες τις δεοντολογίας, της αντικειμενικής ενημέρωσης και τελικά της πολύπαθης Δημοκρατίας στην χώρα μας.

Και όσοι επιμένουν να το κάνουν αυτό, πρέπει να πουν τι συμφέροντα εξυπηρετούν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here