Τα παρεπόμενα της συνέντευξης στην εφημερίδα «Κηφισιά» στις 28/2/2014, του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Θωμάκου.

0
256

Κηφισιά Τετάρτη 05/03/2014

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝ.Α.Σ.Α. σχετικά με συνέντευξη του Γ. Θωμάκου που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΗΦΙΣΙΑ» και σχετικά με ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Κηφισιά στις 28/2/2014, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» Γιώργος Θωμάκος, απαντώντας στην ερώτηση του συντάκτη της εφημερίδας: «Έχετε συζητήσει με το συνδυασμό του Παναγιώτη Κανακάκη;» 

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην εφημερίδα ο κ. Θωμάκος είπε:

«Όπως είναι γνωστό βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι και με εκπροσώπους της ΑΝΑΣΑ, που χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια αξιόλογη δημοτική ομάδα με σοβαρές κοινωνικές παρεμβάσεις και προτάσεις.

Η συζήτηση έφτασε σε σημεία συμφωνίας αλλά και ορισμένα σημεία διαφωνίας. Ήταν μεν λιγότερα αλλά ήταν καθοριστικά και τα στελέχη της ΑΝΑΣΑ αποφάσισαν την αυτοτελή κάθοδο. Ωστόσο το διάστημα που απομένει είναι ικανό και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια διαφορετική εξέλιξη».

Επειδή φίλος ο Γιώργος, αλλά φίλτατη η αλήθεια, οι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο κ. Θωμάκος και ενώ οι συζητήσεις της τετραμελούς επιτροπής των τεσσάρων συνομιλητών (ΑΝΑΣΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ, Σκορδίλης, Θωμάκος) με στόχο την κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές, βρίσκονταν στο κρίσιμο τελικό στάδιο και το μόνο που απέμενε ήταν η συμφωνία για τον υποψήφιο δήμαρχο, έσπευσε αιφνιδίως την Κυριακή 09/02/2014 να αναγγείλει για τις 16/02/2014 την πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης για την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του, όπως και τελικά έγινε.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει το «πραγματικό» ενδιαφέρον του κ. Θωμάκου για μια ευρύτερη συνεργασία. Όπως τελικά αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ο κ. Θωμάκος από την πρώτη των μεταξύ μας συναντήσεων (22/12/2013), αποσκοπούσε στη στήριξη και μόνο της δικής του υποψηφιότητας.

Μάλιστα, ο κ. Θωμάκος, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει, κάτι που στην ίδια συνέντευξη αναιρεί, ότι δεν μπορεί να κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλον υποψήφιο δήμαρχο, γιατί έχει δεσμευτεί πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα ξανακατέβει στις εκλογές μόνο ως υποψήφιος δήμαρχος!

Η ΑΝΑΣΑ από την πρώτη στιγμή δημόσια, αλλά και στις μεταξύ των συνομιλητών της διαβουλεύσεις, έκανε σαφές ότι το μείζον είναι η προγραμματική σύγκλιση.

Όσον δε αφορά στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου, επέμεινε και επιμένει ότι αυτός δεν μπορεί να προκύψει μέσα από κομματικά, παραταξιακά ή άλλα γραφεία παρά μόνο μέσα από ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες με συμμέτοχο και εγγυητή τον κάθε συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται ώστε το πρόγραμμα της διαπαραταξιακής συνεργασίας να γίνει πραγματικότητα.

Στις αρχές μας αυτές, παραμένουμε σταθεροί και με κάθε κόστος.

Κηφισιά Τετάρτη 05/03/2014

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Γ. Θωμάκου στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΑΣΑΣ.

Όχι μόνον «φίλτατη», αλλά υπέρτατη η αλήθεια! Για εμένα, στον δημόσιο λόγο, δεν είναι απλώς μέσον, αλλά αυτοσκοπός Η ΑΛΗΘΕΙΑ! Συνεπώς υπερασπίζομαι κάθε λέξη της συνέντευξης μου, στην Εφημερίδα «ΚΗΦΙΣΙΑ».

Δεν θα υπήρχε ποτέ και για κανένα λόγο, καμία σκοπιμότητα ικανή να με οδηγήσει να διατυπώσω συνειδητό ψεύδος. Επιπλέον όσα δήλωσα, τεκμηριώνονται με κείμενα αλληλογραφίας που έχουν ανταλλαγεί με την Γραμματεία της «ΑΝΑΣΑ».

Σε κανένα στάδιο των συζητήσεων της πολύπλευρης συνεργασίας, δεν έθεσα ως προαπαιτούμενο να τεθώ επικεφαλής!

Η αναγγελία της εκδήλωσης Ανακοίνωσης του Ανεξάρτητου και Ανανεωτικού Συνδυασμού μας και ταυτόχρονης Πρόσκλησης για συνεργασία, δεν διατάραξε διόλου τις συζητήσεις για συνεργασία, οι οποίες συνεχίστηκαν και αρκετά μετά την εκδήλωση της 16/2.

Άλλωστε τόσον στο κάλεσμα της εκδήλωσης , όσον και επανειλημμένα κατά την διάρκεια της, απευθύναμε Πρόσκληση για ισότιμη συνεργασία καθορίζοντας και το πλαίσιο της (ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό, προγραμματικό).

Ομοίως επαναλήφθηκε από εμένα τον ίδιο και στην Συνέλευση της «ΑΝΑΣΑ», στις 23/2, όπου και αντιμετωπίσθηκε από τους παρευρισκόμενους με έκδηλη ικανοποίηση.

Τέλος, εκθέτω την απόφαση της ολομέλειας του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ», που πολύ εγκαίρως είχε αποσταλεί στην Γραμματεία της «ΑΝΑΣΑ»

1) Tην αυστηρά ανεξάρτητη πορεία μας από κόμματα.
2) Tην επιδίωξη συνεργασιών αυστηρά με πρόσωπα, που διαθέτουν ήθος και ακεραιότητα.
3) Την μη αναστολή της προόδου της Κίνησης, εν όψει των επιθυμητών συνεργασιών και την επίσπευση κατά το δυνατόν, της δημόσιας αναγγελίας της.

Γιώργος Θωμάκος

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here