Τα πλευρικά διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας…στα όρια του Δήμου Κηφισιάς.

0
358

Με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο ε.α. Φώτιο Νασιάκο συναντήθηκαν στις 27/11/2013 ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΗΦΙΣΟΣ», Δημήτρης Κυριαζόπουλος για το θέμα των πλευρικών διοδίων, λόγω της έκτακτης απουσίας του υπουργού, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης υπογράμμισε στον κ. Νασιάκο, ότι η εφαρμογή πλευρικών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας, στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, είναι πρακτικά αδύνατη, διότι δεν υφίστανται η εναλλακτική λύση των παράπλευρων οδών και του παρέδωσε φάκελο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 3036/2010 και 70/2011 καθώς επίσης και τα στοιχεία εκείνα που τεκμηριώνουν τη θέση του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Νασιάκος δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις και τα επιχειρήματα του Δήμου Κηφισιάς στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρυσοχοίδη.

Ανάλογη ενημέρωση έγινε και στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό ο οποίος επικρότησε τις θέσεις του Δήμου Κηφισιάς.

Όπως μας είπε ο κ. Δημήτριος Κυριαζόπουλος, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ενέκρινε τις χρηματοδοτήσεις για να συνεχιστούν τα έργα στις εθνικές οδούς, που είχαν μείνει στην μέση, οπότε μέχρι το τέλος του 2013 θα δούμε τις αναθεωρημένες συμβάσεις προς τους παραχωρησιούχους, να κατατίθενται στη Βουλή για ψήφιση.

Μαζί με τη σύμβαση πιστεύουμε θα μάθουμε αν θα πληρώνουμε όταν χρησιμοποιούμε την Εθνική Οδό για να πάμε στην Αθήνα.

Πριν από τρεισήμισι χρόνια το Μάρτιο του 2009 είχε πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της Βορειοανατολικής Αττικής στο Μπογιάτι, με θέμα την απόρριψη της επιβολής διοδίων στους παράδρομους της Εθνικής Οδού στους παραχωρησιούχους.

Τότε το θέμα είχε παγώσει αλλά δεν είχε αποσυρθεί. Νάτο όμως που επανέρχεται. Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση γιατί μόνο μόνοι μας τελικά μπορούμε να σωθούμε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here