Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι είτε εμείς είτε οι Υπουργοί ζούμε σε άλλη χώρα!

0
169

«Το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή οικονομική χρονιά και ίσως η καλύτερη που έχουμε ζήσει. Έχουμε την μεγαλύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα λειτουργούν και οι επιχειρήσεις προχωρούν»…δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Λάρισα…

Μόνο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μας λένε ότι μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα από αυτή που περιγράφει ο κ. Γεωργιάδης…

Και αναφερόμαστε στους πολίτες στους οποίους πρωτίστως θα πρέπει να αναφέρονται και οι πολιτικοί και ειδικά οι υπουργοί…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Έσπασε ρεκόρ δεκαετίες ο πληθωρισμός που σκαρφάλωσε στο 4,8%.

180% η αύξηση στο φυσικό αέριο,45,2% στο πετρέλαιο θέρμανσης,37,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα 37,8%,στο αρνί και το κατσίκι κατά 21,3%,στο ελαιόλαδο 18,5%.

Επί λέξη η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει:

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 4,8% τον μήνα Νοέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2020, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

  1. Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:
  • 3,5% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί, άλλα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, μοσχάρι, πουλερικά, αρνί και κατσίκι, παρασκευάσματα με βάση το κρέας, νωπά ψάρια, τυριά, ελαιόλαδο, άλλα βρώσιμα έλαια, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, πατάτες, σοκολάτες-προϊόντα σοκολάτας, καφέ.
  • 3,9% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
  • 17,7% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.
  • 2,3% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: έπιπλα και διακοσμητικά είδη, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.
  • 9,3% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καύσιμα και λιπαντικά, καινούργια αυτοκίνητα, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.
  • 0,9% στην ομάδα Εκπαίδευση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • 1,3% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία, ξενοδοχεία-μοτέλ-πανδοχεία.

Ιδού και οι πίνακες με τους αριθμούς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code