Τελευταίος ζωντανός μάρτυρας του «Noor 1»: «Αν χαθώ θα βγουν όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στη φόρα».

0
341

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον τελευταίο ζωντανό μάρτυρα του «Νοοr 1»…

Ο μοναδικός από τους μάρτυρες της υπόθεσης «Noor 1» ο οποίος έχει μείνει ζωντανός, ο Γιώργος Αντωνάτος, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την είδηση του θανάτου του ενδέκατου μάρτυρα.

Όπως ανέφερε υπάρχουν αποδείξεις που έχει καταθέσει στις αρχές αλλά έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία. Με δραματικό τόνο στη φωνή του, ο ίδιος δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του:

«Η υπόθεση βρωμάει. Εκτός από έγγραφα υπάρχουν και τα στίγματα που δείχνουν πού φόρτωσε το πλοίο τα ναρκωτικά και αναφέρονται ακόμη 14 πλοία. Υπάρχουν σημειώσεις σε μπλοκάκι από τον καπετάνιο με το στίγμα για το πού θα φορτώσει τα ναρκωτικά.

Τα έχω καταθέσει αυτά στις αρχές, αλλά κάποια στοιχεία έχουν εξαφανιστεί από τη δικογραφία. Φοβάμαι, έχει αλλάξει ριζικά η ζωή μου, αλλά ίσως να μην είναι ο τελευταίος, αλλά ο προτελευταίος μάρτυρας, διότι έρχεται κι άλλο άτομο που προστατεύεται, είναι ανώτατος λιμενικός. Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε.

Το αίμα φέρνει αίμα, ίσως θα φύγουμε κι εμείς…Αν χαθώ πάντως να ξέρετε ότι θα βγουν όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στη φόρα, τα έχω αφήσει όλα».

Για τον 11ο νεκρό μάρτυρα της υπόθεσης Βασίλη Γεωργιάδη, ο κ. Αντωνάτος σχολίασε:

«Είχαμε μιλήσει δύο φορές και ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ήταν αδικημένος και εγκλωβισμένος στο Ντουμπάι, στα Εμιράτα. Είχαμε μιλήσει και για πρόσωπα και είχαμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το τηλέφωνό μου το παρακολουθούν οι υπηρεσίες και ένας άνθρωπος που ξέρω ποιος είναι. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πέθανε και ο Τούρκος» δήλωσε.

Απειλές και απόπειρα δολοφονίας

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι πρόσφατα αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν με τρόπο που θα έμοιαζε «ατύχημα»:

«Σε ένα ταξίδι επαγγελματικό ταξίδι παρουσία ενός φίλου βρέθηκε άνθρωπος και μου είπε να σταματήσουμε, ως εδώ, γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Μας απείλησαν.

Ήμουν στη Λευκάδα, από την Αθήνα με παρακολουθούσαν, τους έβλεπα στο δρόμο και με παρακολουθούσαν παντού. Στην επιστροφή από Βόνιτσα προς Αμφιλοχία ένα φορτηγό από αγροτικό δρόμο βγήκε στον κεντρικό δρόμο και ερχόταν κατευθείαν πάνω μου. Η τύχη και η εμπειρία με βοήθησαν. Το καντήλι μου έχει λάδι ακόμη. Το απέφυγα και βγήκα από το δρόμο και μπήκα σε χωράφι με ήλιους και διέφυγα με τέρμα τα γκάζια» τόνισε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αρνήθηκε να τον συναντήσει

Ο τελευταίος μάρτυρας της υπόθεσης ανέφερε ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας όμως αρνήθηκε:

«Το είπα και στο Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά ο Υπουργός δεν θέλει να μας δει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα γύρω από το θέμα του πλοίου. Το ζήτημα είναι πολιτικοοικονομικό, δεν είναι απλό. Εμένα με έχουν καταχρεώσει για το συγκεκριμένο πλοίο, πρόκειται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και ο κ. Υπουργός ξέρει ότι με έχουν χρεώσει λιμανιάτικα σε πλοίο που δεν μου ανήκει. Θέλουν να το εγκαταλείψουμε και να το πάρουν κάποιες ομάδες και να εξαφανίσουν κάποια στοιχεία. Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο και έχει κρυφούς χώρους. Ίσως υπάρχουν ακόμη ναρκωτικά μέσα. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ακόμη 700 κιλά» πρόσθεσε.

Ο κ. Αντωνάτος  έθεσε μάλιστα και ερωτήματα «φωτιά»:

«Ποιους από τους εμπλεκόμενους μόλις βγήκε από τη φυλακή αγόρασε δεξαμενόπλοιο; Επίσης, πώς μπήκε το πλοίο και δεν το πήρε χαμπάρι το λιμενικό της Ελευσίνας; Γιατί δεν φαίνεται το όνομα του πλοίου; Δείτε τη διαφορά με άλλο πλοίο. Κρύβουν το όνομα ή βάζουν μικρό όνομα για ευνόητους λόγους, για να διαφεύγουν από τις αρχές»

Επιπλέον, ανέφερε ότι η συγκάλυψη σχετίζεται με όσα είχε καταθέσει ο 11ος μάρτυρας:

«Η συγκάλυψη έχει σχέση με όσα έχει καταθέσει ο Βασίλης. Στις 28 με 29 Αυγούστου πρέπει να πέθανε. Μπορεί στο στόμα του σκύλου να υπάρχει το DNA του ανθρώπου που τον σκότωσε, γι΄αυτό ίσως σκότωσαν και τον σκύλο, αλλά ποιος θα το ψάξει;» αναρωτήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here