ΤΕΛΙΚΑ ο Τσαβούσογλου είναι πράγματι φίλος του Δένδια;…του Κόμπρα.

0
408

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου κατά του Δένδια έχω αρχίσει να πείθομαι για τα φιλικά αισθήματα του Μεβλούτ…

Για όσους δεν παρακολούθησαν την ειδησεογραφία να πούμε ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, σε συζήτηση για την Ελληνική υψηλή στρατηγική, είπε ότι η Αθήνα χρησιμοποίησε την «Τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία» και ότι οικοδόμησε συμμαχίες και κατανόηση για την ανάσχεση του νέο-οθωμανισμού.

Σ’ αυτά απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από το Φόρουμ της Αττάλειας, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να τερματίσει τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τις προκλητικές ενέργειες…Συνηθίσαμε στις δηλώσεις τους. Πάμε, κάνουμε συνέντευξη Τύπου και όλα καλά, αλλά μετά ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα από πίσω μου. Αλλά εμείς τα παραβλέπουμε».

Αφού υποκλιθούμε στην Τουρκική μεγαλοψυχία, που παραβλέπει τις Ελληνικές «προκλήσεις», ας σταθούμε στο πολιτικό ζουμί.

Πέστε μου τί καλύτερο δώρο μπορούσε να προσφέρει ο Μεβλούτ στον Δένδια;  Δεν είναι και λίγο να τον αναγορεύει σε σημαιοφόρο της Ελληνικής Αντίστασης απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι αυτός εμπόδιζε τη συνεννόηση των δύο χωρών, την οποία υποστηρίζει ο Κυριάκος.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτά λέγονται από τον Τσαβούσογλου αμέσως μετά τον παραμερισμό των δύο Υπουργών Εξωτερικών από τη διαχείριση των Ελληνοτουρκικών, για τον οποίο ο Μητσοτάκης ευσχήμως «εποίησε τη νύσσα», αποφεύγοντας επιμελώς την οποιαδήποτε αναφορά.

Εάν θα περιοριστεί στον παραμερισμό του Δένδια ή και θα τον διώξει από το Υπουργείο Εξωτερικών θα το δούμε στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ότι κι αν συμβεί, πάντως, ο εκ Κερκύρας Νίκος την έχει κάνει την πολιτική μπάζα του και γι’ αυτό στο Μαξίμου το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Αν, μάλιστα, ο Κυριάκος του αλλάξει χαρτοφυλάκιο θα εξαφανίσει και την οποιαδήποτε αμφιβολία ότι τον βγάζει από τη μέση επειδή σχεδιάζει Εθνικές Εκπτώσεις και ο Δένδιας είναι εμπόδιο.

Το εάν αυτό ισχύει μη με ρωτάτε τώρα που η μπάλα είναι στο γήπεδο. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι τι θα πιστέψει το πόπολο…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here