Τελικά τι είναι η ζωή;

0
299

Στη Σειρά Ποικίλων Θεμάτων ενέταξε ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη και εξέδωσε το βιβλίο του Χρήστου Μπέλλου «Τελικά τι είναι η ζωή;».

Το βιβλίο αυτό δε γράφτηκε για να αρέσει, αλλά για να ελαφρύνει τα βάρη της καθημερινότητας του ανθρώπου και να της δώσει μια εύθυμη νότα. Καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά αλλά και στο παρόν.

Στα διάφορα κείμενά του υποκρύπτεται μια αλήθεια, η οποία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι μόνος, αλλά έχει δίπλα του το συνάνθρωπό του, με τον οποίο θα πορευτεί μαζί στον τελικό προορισμό, γιατί, αν φτάσει μόνος του, θα βρει τις πύλες του Θείου κλειστές.

Σε όλα τα μέρη του βιβλίου υπάρχει ποικιλία στη διαδοχή από θέμα σε θέμα, με απώτερο σκοπό αυτό να διαβάζεται ευχάριστα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό των κειμένων είναι ότι υπάρχει μια χρήσιμη συμβουλή για τον άνθρωπο.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Είμαι το όγδοο παιδί της οικογένειας του Μπέλλου Παναγιώτη, το στερνοπαίδι όπως λένε. Γεννήθηκα το 1938 στα Σπάτα της Αττικής όπου και μεγάλωσα. Οι γονείς μου ήσαν αγράμματοι και έτσι δεν με ενόχλησαν ποτέ με το διάβασμα. Είχα την περιποίηση και φροντίδα των μεγαλύτερων αδελφών μου και μεγάλωσα μέχρι τα δεκαοχτώ μου χρόνια σ’ ένα ήσυχο και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς προβλήματα και αντιξοότητες.

Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, πάντοτε στους τρεις πρώτους, και με κατάλληλη και κοπιαστική προετοιμασία μπήκα στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας), όπου σταδιοδρόμησα διατελέσας και καθηγητής στη ΣΜΑ (στο 4ο έτος) και μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας και μετεκπαίδευσης σε Αμερική και Ιταλία βγήκα στη σύνταξη, με το βαθμό του υποπτεράρχου. 

Όμως και πάλι δεν επαναπαύτηκα στις δάφνες του συνταξιούχου, αλλά το 1985, μαζί με δύο αξιόλογους συνεταίρους, συμμετείχα στη δημιουργία μιας εταιρείας ηλεκτρονικών, με κύριο αντικείμενο τις επικοινωνίες, με την οποία ασχολούμαι μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here