Τεράστιο χτύπημα στην αρχαιοκαπηλία.

0
270

Ευρήματα νεολιθικής περιόδου ανυπολόγιστης αξίας στα χέρια των αρχών. Αρχαία κομμάτια και θησαυροί που επιμηκύνουν την ελληνική ιστορία. Όλα ήρθαν στο φως μετά από ενδελεχή έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή και συγγραφέα Γιώργου Τσούκαλη.

Σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τις αρχές ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και εδώ και μία εικοσαετία δηλωμένος πολέμιος της αρχαιοκαπηλίας, ξεσκέπασε ένα απίστευτο θησαυρό που ήταν έτοιμος να κάνει φτερά από την Ελλάδα.

Το πρωί της 3ης Ιουλίου 2013 στη Μαρίνα Αλίμου συνελήφθη ένας λογιστής που είχε στη κατοχή του μια βαλίτσα αλλά και πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με αρχαιότητες. Όλα τα ευρήματα ήταν πάρα πολύ προσεκτικά ταξινομημένα και είχαν ταμπέλες αλλά και ενδείξεις προέλευσης.

«Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος που τα είχε ταξινομήσει πρέπει να διέθετε ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο .Η πληροφορία που είχα μιλούσε για έντονη κινητικότητα στη περιοχή της Λάρισας και των Τρικάλων. Τα στοιχεία είχαν φτάσει στο γραφείο μου σχεδόν από το χειμώνα.

Οι πληροφορίες και οι επαφές μου έλεγαν συγκεκριμένα για ευρήματα και αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας που ανήκαν στη νεολιθική εποχή και είχαν βγει προς πώληση. Όταν είχα συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και είχα βρει την κατάλληλη άκρη ενημέρωσα τις αρχές και συγκεκριμένα το τμήμα δίωξης αρχαιοκαπηλίας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η αστυνομία», μας είπε ο Γιώργος Τσούκαλης. Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν συνολικά 1756 αντικείμενα νεολιθικής περιόδου από το 10.000 π.Χ. και αρκετά πολύτιμα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων. 

Η υπόθεση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία , έπειτα από τέσσερις ολόκληρους μήνες. Η αξία των ευρημάτων είναι ανυπολόγιστη . Αξίζει να τονίσουμε ότι η αξία ενός απολιθώματος νεολιθικού οικίσκου ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here