Τεχνική Lipograft…..αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

0
234

H ιατρική αισθητική έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές καινούργιες μη επεμβατικές ενδιαφέρουσες μέθοδοι. Δύο από τις οποίες μας μιλά κι ο δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας ιδρυτής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

Οι ενέσεις λίπους αποκαθιστούν το πρόβλημα της απώλειας όγκου στο πρόσωπο αλλά δεν διορθώνουν τη χαλάρωση και δεν αντικαθιστούν το κλασικό χειρουργικό λίφτινγκ σχεδόν ποτέ.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που θα υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση ζητούν από το γιατρό τους να χρησιμοποιήσει το λίπος τους για την ανανέωση του δέρματος και την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες, η επιβίωση του μεταμοσχευμένου λίπους με τις κλασικές μεθόδους μεταφοράς του είναι 20-30% επειδή αυτό είναι φτωχό σε βλαστοκύτταρα.

Η διαπίστωση αυτή οδήγησε στην επινόηση της τεχνικής Lipograft, κατά την οποία χρησιμοποιούμε ειδικές κάνουλες για συλλογή του λίπους το οποίο μετά από ειδική επεξεργασία (καθαρισμό, φυγοκέντριση, εμπλουτισμό) επανατοποθετείται με μικροκάνουλες σε πολλαπλά επίπεδα. Με τη μέθοδο αυτή αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των λιποκυττάρων.

Η τεχνική έχει βρει θερμούς υποστηρικτές στα μεγαλύτερα κέντρα πλαστικής χειρουργικής του κόσμου όπου εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια αλλά και στη χώρα μας. Το πλεονέκτημα της χρήσης του λιπώδους ιστού έγκειται στο ότι λαμβάνουμε υλικό από τον ίδιο τον ασθενή, το οποίο δεν πρόκειται να απορριφθεί, ούτε να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. 

Δεν απαιτείται επανάληψη της θεραπείας ανά τακτά διαστήματα, όπως συμβαίνει με το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Σήμερα η τεχνική Lipograft χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του όγκου στα ζυγωματικά και τις ρινοπαρειακές αύλακες, στη ρινοπλαστική και την πωγωνοπλαστική (στο πιγούνι), για το γέμισμα των ρυτίδων γύρω από τα χείλη και τη βελτίωση του περιγράμματός τους, αλλά και στην περιοχή των ματιών, το μεσόφρυο και σε άλλα μέρη του προσώπου αλλά και του σώματος.»

Κρουστικός Υπέρηχος

Ο Κρουστικός Υπέρηχος είναι η τελευταία εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας για την μη επεμβατική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Μία από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά του τοπικού πάχους είναι οι υπέρηχοι. 

Υπάρχουν πολλά είδη υπερήχων, με διαφορετικά μήκη κύματος και δράση. Μία κατηγορία υπερήχων που χρησιμοποιείται στα μηχανήματα λιπόλυσης είναι οι υπέρηχοι υψηλής συχνότητας με μεγάλη ισχύ, που θεωρείται ότι καταστρέφουν το λιποκύτταρο. 

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιά. Ο συνδετικός ιστός είναι μαλακός και ελαστικός και χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ πλέγμα ινών κολλαγόνου που επιτρέπουν το τέντωμα του δέρματος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή ενδογενής αλλαγή στην όψη του δέρματος. Στη συγκεκριμένη κατάσταση συμβάντων μετατροπές στο λιπώδη ιστό, στο μικροκυκλοφοριακό σύστημα, στη σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την όψη του φλοιού πορτοκαλιού της επιδερμίδας. 

Η δράση των υπερήχων φτάνει σε βάθος 1,5 εκ. στο δέρμα και διαλύει τη μεμβράνη των λιποκυττάρων. Στη συνέχεια, το λίπος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και καταλήγει στο συκώτι, όπου μεταβολίζεται.

Ο κρουστικός υπέρηχος δρα κατά του λίπους και της κυτταρίτιδας στοχεύοντας στο χόριο και τον λιπώδη ιστό. Διαθέτει σύστημα εντοπισμού του λίπους ανά 3 χιλιοστά, το οποίο εξασφαλίζει την ομοιόμορφη παροχή της ενέργειας των υπερήχων στην περιοχή του σώματος όπου γίνεται η θεραπεία.

Ο κρουστικός υπέρηχος μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα κάθε ηλικίας. Βοηθά το δέρμα να ανακτήσει την φυσική του ελαστικότητα και σφριγηλότητα, βελτιώνει την εμφάνιση και μειώνει την περιφέρεια της θεραπευμένης περιοχής. Οι περιοχές που εφαρμόζεται είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά και η μέση.

Τα αποτελέσματα είναι:

– Μείωση αποθεμάτων λίπους
– Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
– Αναζωογονημένο και απαλό δέρμα
– Σύσφιξη του συνδετικού ιστού
– Μείωση πόντων περιφέρειας στις προσβεβλημένες περιοχές – λέπτυνση

Δείτε περισσότερα στο www.anagennisi-sa.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here