«Τιμητική Πολιτογράφηση» της μητέρας και του αδελφού του Αντετοκούνμπο!

0
226

Καυστικά σχόλια από αντιπολίτευση και social media….

Έλληνες πολιτογραφήθηκαν τιμητικά σήμερα η μητέρα και ο νεότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Εμέκα Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη, ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αποφάσεις για την πολιτογράφηση είχαν υπογραφεί στις 6 Σεπτεμβρίου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την τελετή πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αμφότεροι «Έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κ. Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος»…δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, ‘Αλεξ, κ. Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια», πρόσθεσε.

Η τιμητική πολιτογράφηση των  Αντετοκούνμπο πραγματοποιήθηκε την ώρα που στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται η υπόθεση της δημοσιοποίησης λίστας ονομάτων παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, ως «σοκαριστική» διότι περιλαμβάνει και παιδιά μεταναστών, την οποία αναπαρήγαγε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, γεγονός που προκάλεσε σάλο, με σφοδρές αντιδράσεις πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την αντιπολίτευση σύσσωμη να ζητά τη διαγραφή του και τελικά να παρεμβαίνει εισαγγελέας.

Δεδομένων αυτών, καυστικά είναι τα σχόλια και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και χρηστών των social media, καθώς παραλληλίζουν τα δυο γεγονότα και κάνουν λόγι για προφανή υποκρισία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το όνομα Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα που δημοσίευσε ο κ. Μπογδάνος.

«Το όνομα Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα ονόματα μικρών μαθητών που χωρίς ντροπή και με ακροδεξιό μίσος δημοσίευσε και στοχοποίησε προχθές ο κ. Μπογδάνος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η χυδαιότητα και η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που από τη μια καλύπτει το ρατσιστή βουλευτή του, αρνούμενος να τον διαγράψει και από την άλλη χρησιμοποιεί την οικογένεια Αντετοκούνμπο για να ξεπλύνει τη ντροπή, ξεπερνάνε κάθε όριο».

Τα σχόλια στο twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here