Τι έλεγε η Βάσω Σπηλιωτοπούλου (πρώην Δήμαρχος Εκάλης ) για τον Νίκο Χιωτάκη το 2010;;

0
364

Τι έλεγε η Βάσω Σπηλιωτοπούλου (πρώην Δήμαρχος Εκάλης ) για τον Νίκο Χιωτάκη το 2010………που σήμερα φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του;;;;

Παρακάτω, παραθέτουμε ένα «απόσπασμα» της ομιλίας της κ. Σπηλιωτοπούλου κατά τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου το 2010! (Αναδημοσιεύεται και στον Τύπο της Εκάλης 28/10/2010):

«Σε αυτή την αναμέτρηση για την ηγεσία του Δήμου Κηφισιάς, κάποιοι συνδυασμοί μιλάνε για την «Πόλη που Αξίζουμε» όταν οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υποβαθμίζουν την κάποτε ωραία πόλη έτσι, που σήμερα να έχουμε την πόλη που πραγματικά δεν μας αξίζει. 

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι ο Δήμος μας αποτελείται μεν από δημότες με διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες αλλά με ίδια δικαιώματα και ίσες προτεραιότητες για όλους.

Γι’ αυτό σας καλώ να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Μία νέα αρχή χωρίς επικεφαλής αυτοδιοικητικούς άρχοντες με κλειστές πόρτες. Μία νέα αρχή για έναν Δήμο οργανωμένο, εκσυγχρονισμένο και πάνω απ’ όλα καθαρό.

Και όχι για έναν Δήμο με κάδους που ξεχειλίζουν από σκουπίδια…..Όχι για έναν Δήμο που η ανακύκλωση γίνεται αφορμή για δημοσιότητα και μετά….γαία πυρί μιχθήτω… όλα στην χωματερή.

Μια νέα αρχή για έναν Δήμο που επιτέλους θα βγει από το τέλμα της κακοδιαχείρισης. Χάριν εντυπωσιασμού μπορούμε να πούμε πολλά…..

Όμως οι πράξεις μας, λένε, ακόμη περισσότερα. Δεν ασπαζόμαστε την τακτική διαφόρων αντιπάλων, που δωροδοκούν τους δημότες και με ψεύτικες υποσχέσεις, θυσιάζουν αξίες, ηθική και αρχές στον βωμό της ψήφου. Και που; βρίσκονται όλα αυτά τα χρήματα σε μια τέτοια εποχή;

Πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε και να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην ασυδοσία, που επικρατεί. Να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες για κάθε ατασθαλία όπως η κατάχρηση €750.000 από υπάλληλο του Δήμου Κηφισιάς, γεγονός για το οποίο η παρούσα δημοτική αρχή εμπλέκεται σε ένα γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών.

Τι έχει να μας πει για τον Διευθυντή Πολεοδομίας που πρόσφατα έπεσε στο μάτι των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατόπιν καταγγελιών; Δεν είχε ακούσει καμία καταγγελία γι’ αυτόν; Και πως είναι δυνατόν να το μάθει πρώτος ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης και η δημοτική αρχή να μην έχει ιδέα;

Τι έχουν να μας πουν για το μπάζωμα των ρεμάτων που εξαιτίας του πλημμυρίζουνε όλα τα σπίτια στην περιοχή Καλιφτάκη και Αδάμες;

Τι έχουν να μας πουν για την τσιμεντοποίηση του Κηφισού και για το παράνομο κτίσμα εκεί για το οποίο διώκονται ποινικά για παράβαση καθήκοντος από τον εισαγγελέα ο δήμαρχος και σύμβουλοι: Εμείς δεσμευόμαστε να το γκρεμίσουμε και να παραδώσουμε την περιοχή αναπλασμένη στους κατοίκους της.

Τι έχουν να μας πουν για τις δασικές περιοχές που μπαζώνονται; Τι έχουν να μας πουν για την τσιμεντοποίηση της πόλης, για την άναρχη δόμηση, για την καταστροφή του πρασίνου; Τώρα μας τάζουν πράσινες κηπουπόλεις. Αλήθεια! Που;

Πάνω στα τσιμέντα; Τι να μας πουν για την βρώμικη πόλη, για τις ανοιχτές αποχετεύσεις στις εργατικές κατοικίες.

Τι έχουν να μας πουν για την χαριστική βολή στο εμπόριο και το εμπορικό κέντρο με τα κολωνάκια και την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων στάθμευσης χωρίς να έχει εξασφαλιστεί εναλλακτική λύση. Για να πιεις έναν καφέ στην Κηφισιά που κάνει 3 ευρώ πρέπει να πληρώσεις 15 ευρώ για παρκινγκ.

Είναι αυτοί οι ίδιοι!……που δήθεν βάζουν σε προτεραιότητα το περιβάλλον και σηκώνουν το δάχτυλο στους δημότες, λέγοντας «ο ρυπαίνων πληρώνει»; Τα προβλήματα δεν τα λύνουμε με πρόστιμα. Τα λύνουμε με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και προπάντων σεβασμό και ενημέρωση στον πολίτη

Ο σεβασμός στον πολίτη απαιτεί επίσης να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ συνδυασμών, πρέπει να λάβουν τέλος. Οι δημότες έχουν μάτια και βλέπουν. Όποιος δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του δήμου, το λέμε ξεκάθαρα, δεν κάνει για Δήμαρχος. Δεν δικαιούται την ψήφο κανενός.

Η Κηφισιά χρήζει άμεσων και δραστικών λύσεων προκειμένου να αποκτήσει την αίγλη που είχε αρκετά χρόνια πριν.

Για έναν Δήμο στον οποίο θα δεσπόζει η διαφάνεια και η εντιμότητα, και όχι οι εκβιασμοί και η αυθαιρεσία.

Την πόλη αυτή εμείς προτιθέμεθα να την αλλάξουμε ριζικά και να την ομορφύνουμε. Θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων με παρεμβάσεις χρήσιμες και χρηστικές.

Θα προχωρήσουμε σε μελέτες του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, ούτως ώστε να πάψει η πόλη να αναπτύσσεται άναρχα και να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, χώροι εκπαίδευσης, ελεύθεροι χώροι άθλησης, χώροι πολιτισμού.

Αλήθεια 8 χρόνια δεν μπόρεσαν να εγκρίνουν ένα γενικό πολεοδομικό σχέδιο;»

Τα ίδια λίγο πολύ έλεγε και ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Βάρσος….ο οποίος τώρα φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας κ. Δήμαρχε!!

Ασθενής λοιπόν η μνήμη σας Δήμαρχε κ. Χιωτάκη.…… αλλά τελικά για την καρέκλα ΟΛΑ γίνονται!! 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here