Τι δήλωσε ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος για τον Γιάννη Καλαμίτση;

0
273

Ο Γιάννης Καλαμίτσης είναι ο πολύπλευρος ραδιοφωνικός παραγωγός, ο χαρισματικός θεατρικός συγγραφέας, ο ταλαντούχος στιχουργός και ο μαχόμεν0ς δημοσιογράφος ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 3 Νοεμβρίου 2013.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου 1939 και η πορεία της ζωής του αποτέλεσε για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία μοναδικό παράδειγμα ήθους και συνεργασίας, άσβηστο φάρο αφύπνισης και προβληματισμού καθώς και ενδεδειγμένη προσπάθεια αγωνιστικότητας και πνευματικής καλλιέργειας.

Η επαγγελματική του αφετηρία αφορά την από κοινού ενασχόληση με τον πατέρα του στο εμπόριο υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα επαγγέλματα τα οποία επέλεγε ο ίδιος για βιοποριστικούς λόγους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. 

Στην καλλιτεχνική διαδρομή της ζωής του επιτυγχάνει γόνιμες συνεργασίες με επώνυμους και καταξιωμένους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου και του μουσικού πενταγράμμου. Ιδιαίτερα μάλιστα καρποφόρα και παραγωγική ήταν η συνεργασία του με τον εξαίρετο και πολυτάλαντο κωμικό ηθοποιό Χάρι Κλυν.

Επίσης, στο ξεδίπλωμα της βιογραφίας του γίνεται λόγος για ερασιτεχνική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα υποστήριζε με θέρμη την Προοδευτική καθώς επίσης με αξιοζήλευτο ενδιαφέρον παρακολούθησε τη ζωγραφική, την οινοποιία και τη ξυλουργική.

Εν συνεχεία η δημοσιογραφική άσβεστη φλόγα που τον διακατείχε ενσαρκώθηκε μέσα από επιτυχημένες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά σε συνδυασμό πάντα με πινελιές διαρκούς αλλά και αντικειμενικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Παρ ‘όλα αυτά η σημαντικότερη παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές και στη ζωή γενικότερα είναι η πλούσια κληρονομιά την οποία προσέφερε απλόχερα μέσα από τα πολυάριθμα αριστουργηματικά μελοποιημένα κομμάτια του τα οποία καταμετρώνται πάνω από 400.

Η ξεχωριστή αυτή μουσική και στιχουργική του εμπειρία εμπλουτίστηκε επιπροσθέτως μέσα από τις αδάμαντες συνεργασίες του με τους εθνικούς και απόλυτα διεθνώς καταξιωμένους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Σπανό καθώς επίσης και με πολλούς άλλους ταλαντούχους και εξαίρετους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε για το γεγονός:

«Ο Γιάννης Καλαμίτσης αποτελεί το σύγχρονο φωτεινό παράδειγμα το οποίο αυτοπροβάλλεται στη σκοτεινή απειλή των χαλύβδινων και σκληρά δοκιμαζόμενων καιρών που διανύουμε, ώστε να αποτελέσει ο ίδιος για όλους μας ορμητική πηγή έμπνευσης και μαχητικής συμπεριφοράς, με γνώμονα πάντα τη βαθιά πίστη στα ανθρώπινα ιδεώδη, την ολοκληρωτική αφοσίωση στους προς πραγμάτωση στόχους».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here