Τι θέλεις εσύ δασκαλάκο;

0
289

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος», ο Δήμος Κηφισιάς και το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό «Δημήτριος Βικέλας», βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών Λυκείων της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτή είναι η είδηση όπως θα μπορούσε να γραφεί σε οποιαδήποτε τοπική εφημερίδα. Η πραγματικότητα όμως και ειδικά για εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι κάπως διαφορετική και θα μπορούσε να αναγνωσθεί διαφορετικά…..

Σε πασαρέλα λοιπόν για Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας εξελίχτηκε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το καλωσόρισμα ανέλαβε η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού του «Βικέλα» κ. Λίλα Παπαδημητρίου, η οποία κάλεσε για έναν χαιρετισμό το Δήμαρχο κ. Ν. Χιωτάκη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς κ.κ. Κύριλλο, τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θ. Πελεγρίνη και τον Πρόεδρο του «Βικέλα» κ. Γ. Παπαδόπουλο

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Βασιλόπουλος προσφωνώντας τους επιτυχόντες και οι αρμόδιοι Δημοτικοί φορείς τους παρέδιδαν την αναμνηστική, τιμητική δημοτική διάκριση για την επιτυχία τους, 

Τα πρόσωπα των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές ανώτατης εκπαίδευσης έλαμπαν από χαρά, το ίδιο και εκείνα των γονέων και των καθηγητών τους, καθώς είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν.

Στο τέλος της γιορτής, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου, όλοι οι βραβευθέντες και οι φορείς που συμμετείχαν στη βράβευση έβγαλαν μια ωραία αναμνηστική φωτογραφία, έχοντας στο επίκεντρο τον Μητροπολίτη Κηφισιάς κ.κ. Κύριλλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Λυκειάρχες του 1ου, 2ου, 3ου και του Λυκείου της Νέας Ερυθραίας καθώς και πολλοί καθηγητές των παιδιών οι οποίοι όμως έμειναν παντελώς ξεχασμένοι, αν όχι απαξιωμένοι καθότι η Δημοτική Αρχή ναι μεν τους καλεί κατά την προσφιλή της τακτική στην εκδήλωση (όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει και στις σχολικές παρελάσεις) αλλά ως εκεί.

Μη παίρνουμε και θάρρος! Όχι μόνον δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν τη σκηνή αλλά ούτε και στις εξέδρες υπάρχει χώρος γι΄ αυτούς, διότι εκεί κάθονται οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι!

Έχουν συνηθίσει άλλωστε οι «κυρίως» επίσημοι να παρακολουθούν από μακριά (και τις παρελάσεις από το πεζοδρόμιο).

Δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να συγχαρούν τους μαθητές τους για το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τους και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στις σπουδές τους.

Δεν τους τιμά κανείς για τον αγόγγυστο καθημερινό αγώνα τους και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Και όμως κ. Δήμαρχε. Θα ήταν μια ελάχιστη συμβολική κίνηση για ανθρώπους που επιτελούν ένα λειτούργημα!!

Ακριβώς πίσω σας κ. Δήμαρχε καθόταν ο γνωστός Κηφισιώτης συγγραφέας, αστροφυσικός και Διευθυντής του 2ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Μ. Αντωνόπουλος. Δεν τον είδατε;

Από την ενασχόλησή μου με τα τεκταινόμενα του Δήμου γνωρίζω την προχειρότητα, την ανοργανωσιά και το αλαλούμ που επικρατεί σε οτιδήποτε οργανώνει η «Σχολή Χιωτάκη», αρχής γενομένης από την τελετή ορκωμοσίας της . Δεν μου κάνουν λοιπόν καμία εντύπωση οι επιλογές της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Σε άλλους Δήμους κ. Δήμαρχε – δοθείσης της ευκαιρίας – βραβεύουν και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του κοινωνικού φροντιστηρίου, αν και οι ίδιοι σαφώς δεν επιδιώκουν κάτι τέτοιο και ενδεχομένως να τους φέρνατε και σε δύσκολη θέση.

Το μήνυμα όμως ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά εξακολουθούν να ανθούν στον τόπο μας έχω την εντύπωση ότι πρέπει να προβάλλεται.

Είμαι σίγουρος ότι όσα βραβεία κι αν τους απονεμηθούν, κανένα δεν μπορεί να καλύψει την ικανοποίηση που νιώθουν όταν μια μαθήτρια ή ένας μαθητής τους, τους κοιτάει στα μάτια και τους λεει «ευχαριστώ».

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here