Τι πρέπει να προσέχουν οι γαλανομάτηδες;

0
180

Τα γαλανά μάτια θεωρούνται από πολλούς ως ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ομορφιάς. Όμως όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα είναι πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ!

Ερευνητές από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται, ότι όσοι έχουν μπλε, πράσινα και γκρι μάτια και καφέ χρώμα στο κέντρο της ίριδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με όσους έχουν πιο σκουρόχρωμα μάτια.

Μάλιστα, από όλους αυτούς οι γαλανομάτηδες εμφανίζουν την ισχυρότερη τάση για εξάρτηση από το αλκοόλ.

Τα τμήματα των γονιδίων που καθορίζουν το χρώμα των ματιών βρίσκονται κοντά στο ίδιο χρωμόσωμα με τα γονίδια που σχετίζονται με την υπερβολική χρήση αλκοόλ, αναφέρουν οι ερευνητές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline, δε γνωρίζουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και τονίζουν ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι η πρώτη έρευνα που συσχετίζει το χρώμα των ματιών ενός ατόμου με την εξάρτησή τους από το αλκοόλ. «Αυτό υποδηλώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πιθανότητα – ότι το χρώμα των ματιών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση της εξάρτησης από το αλκοόλ»……σχολίασε ο Dr Arvis Sulovari από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ, που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Ο ίδιος ελπίζει τα ευρήματα αυτά να βοηθήσουν στο να βρεθούν οι ρίζες, όχι μόνο του αλκοολισμού, αλλά και άλλων ψυχιατρικών ασθενειών. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα.

Τα συμπεράσματα της ερευνητικής εργασίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here