Τι προσέφερε στους φορολογούμενους το 2013 ο κ. Τζαμτζής;…. του Γιώργου Κράλογλου.

0
258

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει στον πλανήτη εργοδότης που να ανέχεται να μισθοδοτεί με 5.500 ευρώ τον μήνα (συν 12.000 ευρώ για επιδόματα και έξοδα) στελέχη τα οποία ενώ εκπροσωπούν τον Όμιλο γυρνάνε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και τον βρίζουν για μιζέρια.

Κανείς εκτός από τους έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν τους βουλευτές ακόμη και όταν τους ειρωνεύονται.

Η περίπτωση του κ. Τζαμτζή της Νέας Δημοκρατίας εκτός του θορύβου που έγινε και ίσως τον έκανε γνωστό και στα απέναντι χωριά δεν αξίζει ούτε σχολιασμό επί της ουσίας. 

Άλλωστε φαίνεται ότι ο κ. Τζαμτζής δεν κατάλαβε ούτε τις γκάφες του ούτε ότι εξυπηρέτησε μόνο τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που γέμισαν τον χρόνο τους με θεαματικότητα και ακροαματικότητα τις δύσκολες ημέρες του έντονου ανταγωνισμού στα ΜΜΕ.

Γιατί είναι μεγαλειώδης γκάφα να παζαρεύεις…..«έκπτωση» για τους φορολογούμενους κατά 2.000 ευρώ (από το σύνολο των 17.500 ευρώ), προτείνοντας κλείσιμο των βουλευτικών γραφείων αλλά διατήρηση των άλλων 15.000 ευρώ που πληρώνουν με το αίμα τους!!!

Βεβαίως ο κ. Τζαμτζής κέρδισε δημοσιότητα που δεν θα είχε σε καμία άλλη περίπτωση. Καθώς, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, «…στην Ελλάδα ανεβαίνεις μόνο υβριζόμενος…».

Χρησιμοποιώ όμως τον θόρυβο που προκάλεσε ο συγκεκριμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ως ερέθισμα επανερχόμενος στο θέμα της προκλητικής αποζημίωσης των βουλευτών και των κονδυλίων λειτουργίας της Βουλής αυτοί που ζούνε με τα δικά μας λεφτά που πληρώνουμε ακόμη και υπό την απειλή ότι θα μας πάρουν τα σπίτια μας.

Η δημοκρατία μας, λοιπόν, κρίνει ότι ο βουλευτής πρέπει να αμείβεται με 5.500 ευρώ τον μήνα να έχει αφορολόγητο 65% και να του καλύπτονται άλλες 12.000 ευρώ σε δαπάνες ώστε να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς τον λαό.

Τον λαό όμως η ίδια η δημοκρατία μας, τον έχει οδηγήσει στην αθλιότητα και στην αναξιοπρέπεια να βρίσκει το ψωμί του με τρίωρα, ή τετράωρα εργασίας, με μαύρα λεφτά, (που πότε τα παίρνει και πότε δεν τα παίρνει) ενώ την ίδια στιγμή ακούει τον βουλευτή του να λέει ότι με μισθό 5.500 ευρώ τον μήνα… ξεραίνει το σκατό του για να ζήσει και ότι με 2.000 ευρώ δεν τον συμφέρει να είναι βουλευτής…..

Ας το ξεπεράσουμε όμως και αυτό.

Και ας έλθουμε στις υποχρεώσεις των βουλευτών με τα 5.500 ευρώ τον μήνα και τις 12.000 ευρώ για επιδόματα και δαπάνες σήμερα που 70.000 οικογένειες έχουν μέχρι 5 άνεργους. Πάνω από 750.000 παιδιά από 20-25 ετών δεν έχουν δουλειά.

Δεν έχουν επίσης δουλειά άλλοι 750.000 πάνω από τα 25. Δεν βρίσκουν δουλειά 200.000 επιστήμονες και έχουν μείνει εκτός αγοράς 250-300.000 επαγγελματίες και βιοτέχνες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και αναζητούν απασχόληση.

Όλοι αυτοί δεν πρόκειται να βρουν δουλειά μέχρι το 2020 ακόμη και αν αύριο το πρωί οι επενδυτές πιάσουν σειρά για άδειες επενδύσεων.

Γιατί στην Ελλάδα χρειάζονται 2 χρόνια για να πάρεις τις άδειες από τα αρμόδια υπουργεία ακόμη και για ένα παντοφλάδικο……Και ας μην μας «παραμυθιάζουν» με τις απλοποιήσεις των διαδικασιών που τις έχουν κανονικότατα γραμμένες…..οι υπηρεσίες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Προχθές υπογράφηκε μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ένα καταστατικό για να λειτουργήσει το πρώτο άτυπο Επιχειρηματικό Πάρκο της Αττικής που δουλειά του είναι να προστατεύει το περιβάλλον!

Όταν λοιπόν ζητάς άδεια για εργοστάσιο το 2013-14, την έχεις στα χέρια σου το 2016 και ξεκινάς την επένδυση ξεπερνώντας αντιδράσεις Δήμων και άλλων κρατικών παρασίτων θα στήσεις την μονάδα σου το 2020. Νωρίτερα στην Ελλάδα δεν γίνεται.

Άρα για να γίνουν προσλήψεις θέλεις συνολικά 6 χρόνια αν ξεκινήσεις να επενδύεις χθες…..

Όπως ξέρουμε όμως όλοι δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε μία επένδυση για το 2014 και μάλλον δεν φαίνονται και για την επόμενη διετία ή και τριετία ενόψει εκλογών.

Ποιο είναι λοιπόν το έργο των βουλευτών της συγκυβέρνησης (κατά κύριο λόγο) αλλά και της αντιπολίτευσης για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας;

Ο ανταγωνισμός τους με τους Δήμαρχους ποιος θα κλείσει πρώτος τα εργοστάσια για να καρπωθεί ψήφους ή μήπως η (επιμελέστατη) αποφυγή να τεθούν επικεφαλής επιχειρηματικών ομάδων και να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους μπας και χαρακτηριστούν άνθρωποι του κεφαλαίου;

Ας συγκεντρωθούν λοιπόν όλοι οι βουλευτές και ας μας δώσουν ένα κείμενο πεπραγμένων συγκεκριμένων αποτελεσμάτων (εξαιρουμένων των ερωτήσεων που δεν ενδιαφέρουν κανένα) ώστε να δικαιολογούν τον μισθό τους για το 2013. Διαφορετικά ας παραιτηθούν του μισθού τους που φαντάζει εξωπραγματικός για όσους από εμάς δεν ζούμε από το κράτος-πατερούλη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here