Τον απογείωσε τον Βέμπερ ο Μητσοτάκης. Πρώτος…από το τέλος στις δημοσκοπήσεις!!

0
533

Τη χαμηλότερη αποδοχή μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της διαδικτυακής πλατφόρμας Euractiv. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και με το ζόρι 4%.

Πρώτη στις προτιμήσεις είναι η νυν επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η πανευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Burson Cohn & Wolfe (BCW) δείχνει ότι για την προεδρία της Επιτροπής, η Βεστάγκερ είναι πρώτη με 20%, ενώ ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ (7%). Ακολουθούν ο Φ. Τίμερμανς (6%) και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ (5%). Ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ παίρνει μόλις 4%.

Επίσης, το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Επιτροπή Γιούνκερ είναι καλύτερη από την προηγούμενη Επιτροπή Μπαρόζο.

Επίδοση των Επιτρόπων

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για την επίδοση των επιτρόπων. Με εύρος βαθμολόγησης από το 0 έως το 10, σύμφωνα με την έρευνα, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι η μόνη που πετυχαίνει ποσοστό αποδοχής πάνω από 50% (50,2%), ενώ ακολουθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι (49,6%), ο πρώτος αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς (46,9%) και η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ (44,7%). Πέμπτος στη σειρά είναι ο πρόεδρος Γιούνκερ (44,4%), ενώ τελευταίος είναι ο επίτροπος Παιδείας από την Ουγγαρία, Τίμπορ Νάβρασκις.

Ο κ. Αβραμόπουλος χάθηκε από τον πίνακα………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here