Τον Φεβρουάριο στην Κυπριακή ΑΟΖ το «Σαρλ Ντε Γκολ».

0
841

Ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο η Γαλλία – στρατιωτικές ασκήσεις με Κύπρο και Ελλάδα.

Η κρίση που έχει προκαλέσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, πρώτα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και στη συνέχεια με την υπογραφή του συμφώνου με τη Λιβύη, έχει φέρει στην πρώτη γραμμή το έντονο ενδιαφέρον της  Γαλλίας για την περιοχή, σε διπλωματικό επίπεδο και όχι μόνο.

Το Παρίσι, μεσούσης της  τουρκικής επιθετικότητας, αναδεικνύεται ως ο πιο σταθερός σύμμαχος, Κύπρου και Ελλάδας απέναντι στα όσα παράνομα και προκλητικά απεργάζεται η Άγκυρα.

Η ξεκάθαρη και σταθερή διπλωματική στήριξη, δια στόματος του ιδίου του Εμανουέλ Μακρόν, μετουσιώνεται σε πράξεις με τη γαλλική πλευρά να μην εμφανίζεται διατεθειμένη να αφήσει χώρο στις τουρκικές επιδιώξεις.

Μια στάση που αφενός επιβεβαιώνει τον ισχυρό άξονα, Αθηνών και Λευκωσίας με το Παρίσι και αφετέρου εξυπηρετεί τις γεωστρατηγικές γαλλικές επιδιώξεις στην περιοχή.

Απέναντι στις ιταλικές παλινωδίες αλλά και την πολιτική των αποστάσεων από πλευράς ΗΠΑ, η Γαλλία ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο βάζοντας στην προμετωπίδα της στρατιωτικής διπλωματίας, τη ναυαρχίδα των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», το οποίο το επόμενο διάστημα θα πλέει στις ελληνικές και κυπριακές θάλασσες. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο έως τον Απρίλιο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here