Τορπίλη ανοικτής θαλάσσης…..ο Γιαννιώτης!

0
301

Πέμπτο μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα και διατηρώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Σαγκάη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε το πέμπτο μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι, ο οποίος έφυγε από την αρχή μπροστά, όπως είχε κάνει και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

O Γιαννιώτης, ο Λουρτς και άλλοι έμπειροι αθλητές έμεναν πιο πίσω, στο κυρίως γκρουπ της κούρσας, ενώ στα 2.5 χλμ. ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 46ος, περίπου 20΄΄ πίσω από τον προπορευόμενο Αφρικανό και στα μισά του αγώνα είχε ανέβει 23ος, κατεβάζοντας τη διαφορά από τον Μελούλι στα 9 δευτερόλεπτα.

Ο Γιαννιώτης έμεινε για ακόμη 2.5 χλμ. στο γκρουπ των πρωτοπόρων και από εκείνο το σημείο εκείνο ξεκίνησε την αντεπίθεση, καθώς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πέρασε μπροστά, αφήνοντας στα 8 χλμ. περίπου τρία μήκη σώματος πίσω τον Μελούλι και τον Γάλλο Νταμιάν Κατέν-Βιντάλ, τους μόνους που είχαν καταφέρει να τον ακολουθήσουν.

Έκτοτε η πρωτοπορία δεν ξαναχάθηκε για τον μετέπειτα νικητή, ο οποίος στα τελευταία 500 μέτρα «άνοιξε» ξανά τη διαφορά. Την ίδια στιγμή ο Τόμας Λουρτς ανέβαινε εντυπωσιακά, περνούσε τον Τυνήσιο και τον Γάλλο αλλά ήταν αργά για να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Ο Αντώνης Φωκαϊδης, που επίσης συμμετείχε στην κούρσα, προσπάθησε να κρατηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων αλλά δεν είχε δυνάμεις για να ακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές ρυθμού και τερμάτισε 32ος.

«Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα. Ήταν μια «τρελή» κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς»…… δήλωσε ο Γιαννιώτης.

«Αφιερώνω την επιτυχία μου στον προπονητή μου (Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς μου και φυσικά σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι το κάνω ένα χρόνο μετά»…..πρόσθεσε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here