Τουρκικά Αλιευτικά ψαρεύουν παράνομα στις ακτές μας!

0
280

Προκλητική, Καταστροφική και Παράνομη Αλιεία από 6 Τουρκικές Μηχανότρατες κοντά στις ακτές της Λέρου στις 20/8/2021.

Τις τελευταίες ημέρες «αγέλες» τουρκικών αλιευτικών σκαφών, συγκεκριμένα μηχανότρατες, αποπλέουν τα ξημερώματα από τις τουρκικές ακτές, εισέρχονται, και ψαρεύουν παράνομα στα Ελληνικά νερά, ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, η Λέρος και η Κάλυμνος.

Ντοκουμέντο!…Ο «πόλεμος» στο Αιγαίο με τα Τουρκικά Αλιευτικά για τον οποίο ο Πρωθυπουργός παριστάνει τον ανήξερο!

Σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» εντόπισε 6 Τουρκικές Μηχανότρατες που αλίευαν έξω από την Λέρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να αποτρέψει τα Τουρκικά αλιευτικά που καθημερινά παραβιάζουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.

«Οι σοβαρές καταγγελίες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» καθώς και ντόπιων ψαράδων σχετικά με πρόσφατη κλιμακούμενη δραστηριότητα Τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο και μάλιστα κοντά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Καλύμνου, προκαλούν ερωτηματικά τόσο για την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και για την ίδια την Κυβέρνηση.

Οι νησιώτες, οι Έλληνες αλιείς και οι ερευνητές του «Αρχιπελάγους» αναρωτιόνται δικαίως αν όντως η πολιτεία είναι σε θέση να διασφαλίσει τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, αφού όπως αναφέρουν καμία πρωτοβουλία μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί για την αποτροπή των παραπάνω περιστατικών παράνομης αλιείας σε ελληνικά ύδατα η οποία πια έχει γίνει καθημερινότητα.

Την ώρα που πηχυαίοι τίτλοι κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις απανωτές συσκέψεις των Υπουργών και την επιστράτευση δυνάμεων στο Αιγαίο για την «αποτροπή» εισόδου Αφγανών γυναικόπαιδων, στην ίδια περιοχή, τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανενόχλητα κινούνται εχθρικά προς τους Έλληνες ψαράδες και απειλούν με καταστροφική αλίευση τον ελληνικό θαλάσσιο πλούτο.

Τόσο κοντόφθαλμο, αναποτελεσματικό ή ιδεοληπτικό τελικά είναι το επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη. Πραγματικά αναρωτιόμαστε. Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code