Τουρκικά F16 έφτασαν στη Μύκονο!……καταδίωξαν αεροσκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας.

0
166

Νέα τουρκική πρόκληση στο ελληνικό FIR. Μέχρι τη Μύκονο έφτασαν τουρκικά μαχητικά τα οποία καταδίωκαν αεροσκάφος της Πολιτικής Αεροπορίας, την Πέμπτη 13/11/2014 που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετέβαινε από τη Χίο στα Ψαρά!

Τα F16 έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το νησί. Τα alarm σύγκρουσης άρχισαν να χτυπούν στο κόκπιτ του ελληνικού αεροσκάφους, ενός Cessna Citation, που χαρτογραφούσε περιοχές εντός του FIR Αθηνών.

Οι πιλότοι είδαν δύο τουρκικά F16 να τους έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και να προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία τους.

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία του αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχου, Χρήστου Βαΐτση με τον Τούρκο ομόλογό του στην «κόκκινη» γραμμή.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την Τουρκία ήταν ότι ο Τούρκος χειριστής ενήργησε με δική του πρωτοβουλία!

Η αρχή του επεισοδίου έγινε στον εναέριο χώρο πάνω από τα Ψαρά και ολοκληρώθηκε με την επέμβαση των ελληνικών F-16 στην περιοχή της Μυκόνου. Ακολούθησε εμπλοκή και αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά F16.

Η τουρκική πλευρά, υποστηρίζει ότι «σηκώθηκαν» τα F-16 για να ελέγξουν αεροσκάφος που θεώρησαν ότι είναι ιπτάμενο ραντάρ, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ελέγχει την σωστή λειτουργία των ράδιο-βοηθημάτων στα νησιά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here