ALERT: Τούρκοι με πλαστά διαβατήρια εν δράσει στο κέντρο της Αθήνας.

0
401

Σε μια περίεργη υπόθεση εξελίσσεται οι σύλληψη τριών Τούρκων, ο οποίοι δραστηριοποιούνταν στις πιάτσες των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας και εμφανίζονταν αστυνομικοί της Ιντερπόλ επιδεικνύοντας πλάστες ταυτότητες.

Την υπόθεσή έχει αναλάβει η ΕΥΠ για να εξετάσει το τι ακριβώς έκαναν οι συλληφθέντες Τούρκοι, αν είναι τρομοκράτες, αν εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας, αν είναι ποινικοί κατάδικοι.

Όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» είναι γνώστες πέντε γλωσσών, διέθεταν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και διέμεναν σε ένα νεοκλασικό στην οδό Μοσχονησίων. Η «ταρίφα» τους ήταν 650 ευρώ για τις εξυπηρετήσεις τους στους αλλοδαπούς.

Η σύλληψή τους ξεκίνησε από μια πληροφορία που έλαβαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα  σημαντική τόσο από αυτούς και από την Ασφάλεια του Αγίου Παντελεήμονα και κατόπιν συστάθηκε μια ειδική ομάδα παρακολούθησης.

Η πληροφορία ανέφερε ότι ένας περίεργος άνδρας 48 ετών κυκλοφορούσε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών.

Κατά την εισβολή αστυνομικών στο σπίτι τους  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31.000 ευρώ, πλαστές ταυτότητες της Interpol, πλαστά διαβατήρια Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Σλοβακίας και Ρουμανίας δηλαδή, όλα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διάφορα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής, πλαστά δελτία αιτούντων ασύλου, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και πολλές κάρτες επιβίβασης σε αεροπλάνα με στοιχεία διαφόρων αλλοδαπών.

Οι συναλλαγές τους  γίνονταν με μετρητά αφού δεν διέθεταν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Ο επικεφαλής του παράνομου δικτύου διακίνησης αλλοδαπών είναι ένας άνδρας 41 ετών.

Οι έρευνες της ΕΥΠ κινούνται στα εξής: Στη σκιαγράφηση του προφίλ των συλληφθέντων, στη χαρτογράφηση των επαφών τους, στη συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες, στη διαπίστωση πόσοι και ποιοι αλλοδαποί διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου δικτύου.

Προφίλ συλληφθέντων

Όμως, το προφίλ των συλληφθέντων δεν είναι το ίδιο με αυτό των διακινητών μεταναστών. Θεωρούνται πολύγλωσσοι και ενδέχεται να μιλάνε Ελληνικά. Αν και αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν ελληνικά, εκτιμάται ότι το απέκρυψαν σκοπίμως.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ εκτιμούν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, όχι μόνο εξαιτίας της τουρκικής εθνικότητας των συλληφθέντων αλλά και των διασυνδέσεων και του τρόπου δράσης του.

Το βασικό θέμα που απαιτεί διαλεύκανση είναι το ποιοι αλλοδαποί διακινήθηκαν και σε ποιες χώρες και αν η δραστηριότητα των διακινητών αλλοδαπών είναι κάλυψη. Δηλαδή να καταζητούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Το οργανωμένο έγκλημα σε κάποιες περιπτώσεις εμπλέκεται με τις υποθέσεις κατασκοπείας με όφελος το κέρδος, αν οι μυστικές υπηρεσίες δεν επιθυμούν να έχουν άμεση εμπλοκή. Το μεταναστευτικό που αποτελεί ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας για την Ελλάδα, προσφέρεται για κατασκοπεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here