Το Βιολί τους οι Τούρκοι: Θα προστατεύσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα»…προκαλούν Ερντογάν και Ακάρ.

0
411

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτό μήνυμά, του με αφορμή την επέτειο της νίκης των Οθωμανών κατά τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μάς δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες.

Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη θέληση την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις θάλασσες με πλήρη συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του «ethnos.gr», Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του δήλωσε ότι η νίκη του οθωμανικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά στη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 ήταν ένα από τα πιο σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία.

«Με τη νίκη της Πρέβεζας η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του Τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που το πολεμικό μας ναυτικό κληρονόμησε αυτή τη μεγάλη κληρονομιά και την κληροδοτεί και στο μέλλον, ενισχύοντας περισσότερο τη δύναμή τους».

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Νέα NAVTEX από την Τουρκία για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Νέα ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά εξέδωσε η Τουρκία για τις 29 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σύμφωνα με τον σταθμό Σμύρνης της Υπηρεσίας Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Μελετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NAVTEX θα πραγματοποιηθεί σε διεθνή και τουρκικά ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here