Το Βρώμικο Σχέδιο του Ερντογάν για την Κύπρο!

0
152

Ο Ερντογάν δεν θέλει δύο κράτη στην Κύπρο. Θέλει ολόκληρη την Κύπρο!

Μην τολμήσει οποιοσδήποτε πρόθυμος να του ανοίξει το δρόμο. Θα βρει σύσσωμο τον Ελληνισμό απέναντι του.

Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει την παγίδα που στήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις πρόσφατες προκλήσεις του, οι οποίες είναι οι χειρότερες από την εισβολή του 1974. Η παγίδα είναι απλή αλλά συγχρόνως άκρως επικίνδυνη.

Ο Ερντογάν με την εισβολή που τέλεσε χθες στην Αμμόχωστο, παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων μάλιστα, προσπαθεί να δείξει μία δήθεν ανυποχώρητη στάση, ώστε έπειτα η όποια διαλλακτικότητα να χαρακτηριστεί δείγμα καλής πρόθεσης!

Ο Ερντογάν λοιπόν μπορεί να κάνει λόγο για δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο, δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός του. Τα δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο τα έχει ήδη, αλλά δεν είναι αυτό που θέλει.

Ο Ερντογάν θέλει ολόκληρη την Κύπρο! Δεν μπορεί να ανεχτεί στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας να βρίσκεται ελληνική και μάλιστα στρατιωτική παρουσία. Και θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδομήσει το ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

Ο Ερντογάν κατά  βάθος θέλει ένα νέο σχέδιο Ανάν, που θα αποτρέπει την ανεξάρτητη στρατιωτική παρουσία του κυπριακού Ελληνισμού.

Δεν θέλει επουδενί  θεσμοθέτηση της διχοτόμησης με τον κίνδυνο η ελεύθερη Κύπρος να ενωθεί με την Ελλάδα και να υπάρξει πλήρης στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας στην Κύπρο, όπως αναπόφευκτα θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση διχοτόμησης.

Ο Ερντογάν λοιπόν βάζει ψηλά τον πήχη για να επιτύχει ένα βρώμικο σχέδιο συμφωνίας βασισμένο σε Διζωνική-Δικοινοτική ομοσπονδία, που όμως θα ανοίγει την κερκόπορτα ώστε σε βάθος χρόνου να Τουρκοποιήσει ολόκληρη την Κύπρο.

Θέλει ένα έθνος ανελλήνιστο όπου:

-Η Ελληνική σημαία θα αφαιρεθεί πλήρως και θα αντικατασταθεί από μία πολύχρωμη, χωρίς εθνικό προσδιορισμό,

-Όπου ο εποικισμός του νησιού θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα σε μερικές δεκαετίες ο Ελληνισμός της Κύπρου να αποτελεί μία μικρή μειοψηφία, ανίκανη να αντιδράσει, πολλώ δε να απειλήσει την Τουρκία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Επιμένουν σε Διχοτόμηση Ερντογάν και Τατάρ.

Σε στενή συνεργασία Άγκυρα και νέα τ/κ ηγεσία επικεντρώνουν την προσοχή τους σε τρία πεδία-ζητήματα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης επιμένουν στην λύση των δυο κρατών και στο νέο, τουρκικό σχέδιο για την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και το εννοούν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ από την κατεχόμενη Λευκωσία και το Βαρώσι έστειλαν την Κυριακή το μήνυμα ότι η Τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τους νέους σχεδιασμούς της στο Κυπριακό.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στα κατεχόμενα, τόσο η Τουρκική πλευρά όσο και ο νέος ηγέτης της τ/κ κοινότητας έστειλαν σημαντικά μηνύματα, τα οποία έρχονται να επιβεβαιώσουν το κεντρικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης έκδοσης της «Κ».

Σε στενή συνεργασία Άγκυρα και νέα τ/κ ηγεσία επικεντρώνουν την προσοχή τους σε τρία πεδία-ζητήματα, τα οποία έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στο Κυπριακό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code