Το δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος έχει καταλάβει ότι πέφτει η κυβέρνηση;;

0
251

Με βάση την κρυφές δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν την Τρίτη το πρωί από τον ραδιοφωνικό σταθμό realfm και από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα στην πρωινή εκπομπή του…..και για του λόγου το αληθές ακούστε το σχετικό ηχητικό στον σύνδεσμο real.gr και ειδικότερα στο χρονικό διάστημα από το 13.38΄ λεπτό, μέχρι το 15.25΄ λεπτό, ένα είναι το βέβαιο.

Πέφτει η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς είναι νεκρός. Πολιτικά. Απλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι βρίσκεται ξαπλωμένος στο πολιτικό νεκροτομείο.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις για πρεσβείες και για κρυφούς διαφημιστές, που αποκάλυψε ο ο Γιώργος Τράγκας, συγκλίνουν στις τελευταίες μετρήσεις ενόψει ευρωεκλογών στα πιο κάτω ποσοστά:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αυτή τη στιγμή μεταξύ 26% έως 28%.

– Η ΝΔ κινείται μεταξύ 14% και 16%.

– Το ΠΑΣΟΚ δεν υπερβαίνει το 2,5% και υπάρχει πρόβλημα πλέον στο αν θα μπορέσει να βγάλει έναν ευρωβουλευτή.

– Οι ΑΝΕΛ είναι σταθεροποιημένοι στο 6%.

– Η ΧΑ, με τη μισή σχεδόν κοινοβουλευτική της ομάδα στη…..φυλακή, κινείται μεταξύ 11% και 12%.

Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε παρακολουθούμε τα εξής:

1) την επερχόμενη άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ,

2) την πλήρη εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ,

3) την διαφαινόμενη εξαφάνιση της ΝΔ, η οποία θα επέλθει κυρίως μετά την απώλεια της εξουσίας και

4) την απόλυτη αντοχή της ΧΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ οι οποίοι προφανώς θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης και της εξαφάνισης της ΔΗΜΑΡ.

Τα πιο πάνω ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. πολύ πιθανόν να χειροτερέψουν περισσότερο όσο θα μεγαλώνει η δυστυχία των ανθρώπων.

Τις προάλλες ένα σοβαρό κομματικό στέλεχος έλεγε πως κορυφαίος υπουργούς εκμυστηρευόταν σε θεσμική συνάντηση που είχε με κάποια στελέχη ότι αναμένουν ήττα με 10% διαφορά.

Ποια κυβέρνηση θα μπορέσει λοιπόν να σταθεί την επομένη με μόλις 153 βουλευτές και το ένα της πόδι, το ΠΑΣΟΚ εκτός Ευρωβουλής; Μάλλον καμία.

Επιπρόσθετα στην προσπάθεια της ανατροπής της κυβέρνησης θα παίξουν ρόλο και οι Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές. Οι αντι-μνημονιακές δυνάμεις με πρώτο και καλύτερο το ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να «καταλάβουν» τη διοίκηση της χώρας κερδίζοντας δήμους και νομαρχίες εκτός από την κομματική μάχη των Βρυξελλών. 

Για αυτό ας μην αποκλείουμε και αντι-μνημονιακούς συνασπισμούς ώστε να διασφαλιστεί η ανατροπή του αυτοδιοικητικού επιπέδου.

Ωστόσο, η όλο και χειρότερη κατάσταση της καθημερινότητας, οι πλειστηριασμοί που έρχονται, η ανεργία που μεγαλώνει θα οδηγήσει την κοινωνία με διάθεση να καταψηφίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει σχέση με την κυβέρνηση του μνημονίου σε οποιαδήποτε είδους κάλπη.

Το αντι-μνημονιακό μέτωπο έχει αντιληφθεί πολύ καλά πως για να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ και όχι με την αποχώρηση του Παπούλια το 2015, χρειάζεται ισοπεδωτική ήττα σε κομματικό επίπεδο του γαλαζο-πράσινου συνασπισμού εξουσίας στις ευρωεκλογές και παράλληλα αλλαγή του χρώματος του εκλογικού χάρτη σε δήμους και περιφέρειες.

Τότε θα προκύψει και επίσημα η αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με το εντός βουλής status quo.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here