Το δημόσιο έχει λεφτά μέχρι το τέλος Αυγούστου!

0
209

Λεφτά υπάρχουν, αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου 2014. Μετά «ο Θεός της Ελλάδας είναι μεγάλος». Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη διαθέσιμη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να καλύψει τις ανελαστικές του υποχρεώσεις, στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό κράτος έχει λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις – που είναι το βασικό και κατ’ αρχήν ζητούμενο – έως και το τέλος του καλοκαιριού, καθώς η είσπραξη του 1 δις ευρώ, από την υποδόση του Ιουνίου, έδωσε μια ανάσα.

Λεφτά υπάρχουν επίσης για να καλύψουν και μερικές μικρές λήξεις ομολόγων, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο 2μηνο, αλλά πέραν τούτων, ουδέν. Και το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι από τον Σεπτέμβριο 2014;;

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν το συγκεκριμένο άγχος, γι' αυτό και θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι μια τουλάχιστον μεγάλη έκδοση του ελληνικού δημοσίου θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις επόμενες 45 ημέρες.

Το δημόσιο, κατ' αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσει περί τα 3 δις ευρώ (υπό όρους και 3,5 δις), τα οποία θα λειτουργήσουν ως μεγάλη ανάσα για τα πενιχρά δημοσιονομικά του.

Το συμπέρασμα; Πλεόνασμα μπορεί να υπάρχει, αλλά τελικά είναι περισσότερο λογιστικό, παρά ουσιαστικό!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here