Το Εντευκτήριο Εκάλης σε ρυθμό «Αναγέννησης».

0
648

Από ότι γνωρίζουμε, η Δημοτική αρχή Κηφισιάς ξεκίνησε μια προσπάθεια με σκοπό την αναβάθμιση και ανανέωση των όσων αφορούν στο «Εντευκτήριο Εκάλης» που ως γνωστό βρίσκεται στην όμορφη Εκάλη και ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς, λειτουργώντας τώρα υπό την διοίκηση της Δημοτικής επιχείρησης «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.»

Φαίνεται ότι η επιθυμία της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι ότι το ευνοημένο από τη φύση και τη θέση του, χαριτωμένο αυτό εξοχικό φιλόξενο κτίσμα είναι να γίνει ένας ευχάριστος πόλος έλξεως για όσους θα θελήσουν να βρουν κοντά του διαφόρων ειδών ενδιαφέροντα και δράσεις που θα προκύψουν από αυτήν την προσπάθεια.

Να δημιουργηθεί εκεί κάτι σαν πυρήνας φιλίας που θα παραπέμπει στην έννοια της καλής παρέας και της συντροφιάς ανθρώπων που θα έχουν κοινές επιθυμίες και διάθεση για ευχάριστη δημιουργική συνύπαρξη μέσα σε ένα περιβάλλον που εν προκειμένω θα προσφέρεται με όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος και με εμπλουτισμένο πλέον κυλικείο και όπου – επιτρέψτε μου – η επίδειξη πλούτου η ευμάρειας δεν θα είναι αναγκαστικά τα πρώτιστα κριτήρια κοινωνικής καταξίωσης. 

Κάπως έτσι πιστεύω εγώ ότι μπορεί να εξελιχθεί η μικρή κοινωνία του συμπαθέστατου αυτού Εντευκτηρίου. Του ευχάριστου αυτού χώρου για τον οποίο ξεκίνησαν ως φαίνεται έντονες προσπάθειες αναβάθμισης του.

Γνωρίζω ότι ο Δήμος Κηφισιάς μέσω της Δημοτικής του επιχείρησης «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.», έχουν την επιθυμία να συμβάλουν για την επίτευξη αυτού του σκοπού, με όλες τους τις δυνάμεις. Μπορώ από τώρα να φαντασθώ το Εντευκτήριο σαν ένα μίγμα σπιτικής φιλοξενίας , δημιουργικής διάθεσης και ζωντανό πολιτιστικό φάρο διαλεγμένων δρώμενων.

Θα χαιρόμουν πολύ να έβλεπα μια νέα πνοή και μια ζωντάνια να διαχέεται στις αίθουσες του και να συναντώ εκεί πιο συχνά και την νέα γενιά σε δράσεις και συναντήσεις. Θα μπορούσαν με ορισμένες προϋποθέσεις και ορισμένοι χώροι του εντευκτηρίου που σήμερα φαίνονται σχεδόν ξεχασμένοι, να αποτελέσουν νέες Κυψέλες δημιουργίας και διασκέδασης για τους επισκέπτες και θαμώνες του.

Υπ’ όψη πάντως, ότι στο Εντευκτήριο, μέχρι στιγμής, εκκρεμούν μερικά θέματα οργανωτικά και τεχνικά που χρειάζονται τακτοποίηση και που υποθέτω ότι παραμένουν εν αναμονή λόγω οικονομικών δυσκολιών που δεν επιτρέπουν άμεσες επεμβάσεις.

Είναι όμως αλήθεια πως σ’ αυτό το έργο της αναδιοργάνωσης του Εντευκτηρίου, υπάρχουν ήδη αρκετοί που έχουν την καλή διάθεση να προστρέξουν και να βοηθήσουν όπως μπορεί ο καθένας για ένα καλό και ευχάριστο αποτέλεσμα.

Για να μην είμαστε όμως και αγνώμονες, πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν ένας δυο άνθρωποι, οι οποίοι με τον τρόπο και με τον κόπο τους προσπάθησαν και έδωσαν ζωή και πνοή στο Εντευκτήριο.

Τους γνωρίζουμε και τους συγχαίρουμε. Θα ήταν μάλιστα άδικο να μην το αναφέρουμε μιας και γράφουμε τις προσωπικές απόψεις μας ελεύθερα και με απόλυτα αντικειμενική διάθεση.

Πιστεύω πάντως ότι το αυξημένο ενδιαφέρον και η συμπαράσταση του Δήμου και προφανώς και της «ΜΕΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.», είναι γεγονός, και μάλιστα με την πλήρη άποψη που υπάρχει για τα όσα μπορούν εις το μέλλον να επιτευχθούν, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σύντομα ευχάριστα δείγματα γραφής.

Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι θα χρειασθεί για να φθάσουμε κάπου, και η καλή διάθεση των όσων αγαπούν και των όσων θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν την μεγάλη προσπάθεια .

Αλλά προσοχή! Το ενδιαφέρον να μη σταματά στην ανεύθυνη και κακόβουλη έκφραση παραπόνων και κατηγοριών που δυστυχώς είναι και καταστρεπτικό σπορ που πολλοί το συνηθίζουν στην εποχή μας. Από παράπονα ασχέτων χορτάσαμε πια. Φθάνει.

Μόνον από εποικοδομητικές προτάσεις και προπαντός από συμμετοχή στους κόπους των εκάστοτε Δημοτικών Διοικήσεων έχουμε ανάγκη.

Αυτοί οι άχρηστοι και παρείσακτοι που κάθε τόσο εμφανίζονται και «πυροβολούν» ως άσχετοι και εκτός πραγματικότητας ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι σχολιάζουν τα κατά την άποψη τους «κακώς κείμενα» και τις διάφορες ελλείψεις που ανακαλύπτουν στα έργα της όποιας Δημοτικής Αρχής, πρέπει να εκλείψουν. Δεν μας ωφελούν σε τίποτα και ποτέ.

Θα μας ωφελούσαν όμως πάρα πολύ εάν μπορούσαν να μας απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση: Εσείς που «πυροβολείτε» παντελώς ανεύθυνα…..προσφέρατε ποτέ τίποτα;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here