Το εντυπωσιακό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Aleksandr Nevsky μπήκε σε υπηρεσία!

0
400

Τη Δευτέρα 23/12/2013 εισήλθε κανονικά σε υπηρεσία το δεύτερο Borey – class πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Ναυτικού, το Aleksandr Nevsky.Το υποβρύχιο είναι μέρος μιας σειράς σκαφών της επόμενης γενιάς που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της από θαλάσσης πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η τελετή παράδοσης του υποβρυχίου πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου ενώ «η σημαία του Αγίου Ανδρέα που κυματίζει στο Nevsky συμβολίζει την ετοιμότητα υπεράσπισης των συμφερόντων του έθνους στις θάλασσες και τους ωκεανούς»…..δήλωσε ο υπουργός άμυνας Σερκέι Σόιγκου.

Το υποβρύχιο πραγματοποίησε πριν παραδοθεί περί τα 14 θαλάσσια ταξίδια τα οποία απέδειξαν πως το πλοίο είναι αξιόπιστο, όπως εξηγεί ο Βασίλι Tάνκοβιντ, πρώτος πλοίαρχος του σκάφους στο RT.

Δύο επιπλέον υποβρύχια Borey – class υπάρχουν στα σκαριά. To «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» που υποβάλλεται σε θαλάσσιες δοκιμές και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το επόμενο έτος και το Knyaz Vladimir που τελεί υπό κατασκευή.

Τα επόμενα Borey – class υποβρύχια έχουν μήκος περίπου 170 μέτρων, μπορούν να καταδυθούν μέχρι 450 μέτρα και ταξιδεύουν με ταχύτητες μέχρι 29 κόμβους (54 χιλιόμετρα ανά ώρα) όταν βυθίζονται. Πέραν των βαλλιστικών πυραύλων τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με σωλήνες τορπιλών 533 χιλιοστών και με ανθυποβρυχιακά πυραυλικά συστήματα RPK – 2 Viyuga.

Κάθε σκάφος έχει πλήρωμα 107 ναύτες και αξιωματικούς , και είναι εξοπλισμένο με ένα πλωτό θάλαμο διάσωσης για να απομακρυνθεί όλο το προσωπικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here