Το Μέλλον της Κύπρου μετά τις επόμενες εκλογές 2023.

0
156

«Ο κατευναστής είναι αυτός που τρέφει έναν κροκόδειλο, ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο»…του Winston Churchill.

Με δύο πρόσφατα άρθρα μου στη «Σημερινή» (18 και 25/12/2022) ασχολήθηκα με τις Αμερικανό-Βρετανικές προσπάθειες από το 2015 (τουλάχιστον) επίλυσης του Κυπριακού, χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο με αγωγό μέσω Τουρκίας με όχημα τον περιβόητο «Χάρτη Μπάιντεν/Χόκσταϊν και όχι μόνο.

Τελικά, μας επιβεβαίωσε πρωτοχρονιάτικα ο κ. Μανώλης Κοττάκης με το άρθρο του «Ο μυστικός δίαυλος Αθηνών-Άγκυρας για τη συνεκμετάλλευση και τις εκλογές» στην Κυριακάτικη «ΕΣΤΙΑ», 31.12.2023.

Ο Μυστικός Δίαυλος Αθηνών-Άγκυρας για τη συνεκμετάλλευση και τις εκλογές…του Μανώλη Κοττάκη. | Kifisia Press

Στο οποίο η «ΕΣΤΙΑ» αποκαλύπτει τις ήδη προχωρημένες επαφές μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής Κυβέρνησης, με ανάμειξη Άμος Χόκσταϊν, που αναμένεται να εντατικοποιηθούν μετά τις εκλογές σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο.

Βάσει των δημοσκοπήσεων βλέπει στην Κύπρο να εκλέγεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης, και επιβεβαιώνει ότι προωθείται επίλυση του Κυπριακού με όχημα την ενέργεια.

Για το θέμα ήδη έγραψαν σε διαδοχικά άρθρα τους η Ελλαδική ιστοσελίδα «iEpikaira» στις 31.12.2022, ο συνάδελφος Κ. Βενιζέλος στον «Φ», 25.12.2022, και «Τα Νέα» Αθηνών, 31.12.2022, με χαρακτηριστική την παράγραφο στο άρθρο τους «Οι Κυπριακές εκλογές και οι προκλήσεις των ημερών με φόντο τα ενεργειακά»:

«Με το ερώτημα να είναι ποια θα είναι η θέση που θα κρατήσει τελικά ο νέος Πρόεδρος σε μια ύστατη πρόταση για λύση. Και τις ΗΠΑ να πιέζουν είτε για διευθέτηση του Ενεργειακού στα πρότυπα της συμφωνίας Λιβάνου-Ισραήλ είτε για συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση ενός συμβιβασμού. Και όταν λέμε για συμβιβασμούς, πάντα μιλάμε για υποχωρήσεις και παραχωρήσεις».

Κύπρος: στόχοι και διλήμματα για τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Εν τω μεταξύ η «Σημερινή», από τις 25 Δεκεμβρίου 2022 προνοητικά με το άρθρο της «Πειράματα και αλχημείες» κάλεσε τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, Νίκο Χριστοδουλίδη, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου, αν μπορούν ή όχι να γίνουν συγκεκριμένοι και αξιόπιστοι.

Γιατί «Ο Επόμενος Πρόεδρος δεν δικαιούται να αποτύχει. Διότι, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα πάει μόνος του στον πάτο, αλλά θα πάρει κι εμάς μαζί του. Και του αφαιρούμε από τώρα αυτό το δικαίωμα».

Έγραψε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν δύο σημαντικά προβλήματα, που απασχολούν την κοινή γνώμη.

-Το πρώτο είναι η λύση ή όχι του Κυπριακού. Και πώς θα είναι δημοκρατική και βιώσιμη ή θα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής;

-Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here