Το μήνυμα της Φώφης στον Αλέξη.

0
321

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με την καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έβαλε τέλος στην προσπάθεια φιλοκυβερνητικής στροφής από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός της και το σύστημα που τη στηρίζει.

Με την αντικατάστασή του από τους βουλευτές Κ. Σκανδαλίδη και Μ. Κατρίνη έστειλε το μήνυμα εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ ότι θα κάνει αντιπολίτευση χωρίς να υπακούει στις υπαγορεύσεις των πρωταγωνιστών του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Έστειλε, όμως, μήνυμα και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Η ίδια έχει κάνει κινήσεις που δείχνουν ειλικρινή βούληση για τη δημιουργία συνθηκών που μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστική συνεννόηση για τη συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απομακρυνθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος υποβαθμίστηκε, ενώ η επιρροή του Κώστα Σημίτη στην Χαριλάου Τρικούπη είναι εντελώς ασήμαντη.

Τα κορυφαία στελέχη, δηλαδή, που δεν θα επέτρεπαν οποιαδήποτε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιατί δεν τον αναγνωρίζουν καν ως προοδευτικό κόμμα, δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η ίδια, όπως σημειώνουν συνεργάτες της, έχει κάνει τις αναγκαίες ρήξεις. Σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν σπρώχνει  στις πίσω σειρές στελέχη που αντιμάχονται οποιαδήποτε σοσιαλδημοκρατική στροφή και με το ύφος που αντιπολιτεύονται δεν αφήνουν περιθώρια συγκλίσεων με την κεντροαριστερά.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Φ. Γεννηματά, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ σύστημα, κάνει γενναίες κινήσεις για να αναδείξει και να επιβάλει το αντί-δεξιό πολιτικό στίγμα του κόμματός της. «Ο Τσίπρας τι κάνει για να την πλησιάσει;» αναρωτιούνται.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here