Το Μεγάλο Κόλπο στην Πειραιώς-Χάρισαν μισό δις στους πιο πλούσιους Εφοπλιστές!

0
788

Ένας εφοπλιστής λχ έφτασε να έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ. Ε, βρήκε την άκρη, έδωσε 11 εκατομμύρια και καθάρισε. Κύριος! Και την ίδια ώρα η ίδια τράπεζα-και προφανώς και οι υπόλοιπες συστημικές-βγάζουν το λάδι σε άλλους δανειολήπτες που δεν είναι εφοπλιστές, δεν είναι καν «έχοντες», και μπορούν να δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί για 50 ή 100 χιλιάρικα.

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η Τράπεζα που αντιμετωπίζει με αυτή τη γαλαντομία τους μεγάλο-οφειλέτες, η απάντηση είναι απλή: Η Τράπεζα Πειραιώς που έχει… προϊστορία σε τέτοιες υποθέσεις. Ενώ-εννοείται-ο συγκεκριμένος εφοπλιστής δεν είναι ο μόνος. Είναι πολλοί αυτοί που έλυσαν με παρόμοιο τρόπο το πρόβλημά τους.

Αυτό που έχει τώρα μεγαλύτερη σημασία είναι να περιγράψουμε το κόλπο: Πώς όλοι αυτοί αποδεικνύονται έξυπνοι αφήνοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους να πληρώνουμε το μάρμαρο. Γιατί για όλα αυτά τα κόλπα σε μας καταλήγει στο τέλος ο λογαριασμός.

Εμφανίστηκε λοιπόν μια εταιρεία, συγκεκριμένα του εφοπλιστικού ομίλου της οικογένειας Λογοθέτη, χτύπησε την πόρτα της Τράπεζας Πειραιώς και προσφέρθηκε να την…βοηθήσει απαλλάσσοντάς τη από ένα σωρό κόκκινα δάνεια. Η Τράπεζα συμφώνησε να «σωθεί» εισπράττοντας περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για ένα χαρτοφυλάκιο περίπου ένα δις.

Μετά η εταιρεία έκανε τις συμφωνίες που περιγράψαμε πιο πάνω. Ένας ένας οι εφοπλιστές της λίστας έδιναν 8-10% όσων όφειλαν και ξέμπλεκαν. Η εταιρεία του ομίλου έβγαζε το κάτι τις της και η Τράπεζα…Η τράπεζα ουσιαστικά δεν έβγαζε τίποτε γιατί είχε δώσει τα δάνεια για 300 εκατ. αλλά εισέπραξε μόνο 94 εκατομμύρια! Τα άλλα ακόμα…αναμένονται. Κάπως έτσι λοιπόν χάρισαν μισό δισεκατομμύριο ευρώ στους πιο πλούσιους εφοπλιστές, γιατί υπάρχουν και άλλα σε…ασθενέστερους πλοιοκτήτες!

Ωραία ιστορία. Αλλά δυστυχώς μια ιστορία ακόμα από αυτές που δεν «ενδιαφέρουν» τα ΜΜΕ της «πέτσινης λίστας» και δεν τις ερευνούν όσοι ασχολούνται με την επίσημη οικονομική ιστορία του τόπου.

Δυστυχώς όμως είναι μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή. Για το πώς βγαίνει και ξαναβγαίνει το χρήμα. Για το πώς στήνονται στόλοι. Και για το πώς οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που ανά-κεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες θα πληρώσουν και πάλι τον λογαριασμό.

Πηγή Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ οι τράπεζες χαρίζουν εκατ. σε μεγαλοσχήμονες, η Κυβέρνηση «καταργεί» την προστασία πρώτης κατοικίας.

Κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων. Η περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική.

Στους πιο πλούσιους εφοπλιστές χαρίζονται από τις διοικήσεις τραπεζών δεκάδες εκατομμύρια την ώρα που η Κυβέρνηση με το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και ωθεί σε πτώχευση ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento μισό δις χάρισε η Πειραιώς σε 4 εφοπλιστές και συνεχίζει.

Η κυβέρνηση δεν είναι αμέτοχη.

Με επανειλημμένες προσπάθειες επιχειρεί να αμνηστεύσει και αυτούς που πήραν τα δανεικά και αγύριστα και αυτούς που τα έδωσαν ακόμη και τώρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντισυνταγματική την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ο κύριος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα τροπολογία για να τη γλυτώσουν τραπεζίτες και στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επιδεικνύει ευαισθησία γι αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα με το οποίο ανά-κεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες. Ίσως συμπάσχει  επειδή και ο ίδιος διέπρεψε ως στρατηγικός κακοπληρωτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here