Το μεταναστευτικό είναι το μείζον εθνικό θέμα της Ελλάδας: Απειλή για την εθνική ασφάλεια…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
301

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ήταν η πρώτη του παρουσία στη μεγαλύτερη σύναξη προέδρων και πρωθυπουργών, που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, και στη διάρκεια της δίνεται η ευκαιρία για πολύ σημαντικές συναντήσεις και επαφές.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Γ.Σ. του ΟΗΕ έλυσε, αλλά και δημιούργησε προβλήματα για ηγέτες και χώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένα από τα «φρέσκα» πρόσωπα αυτής της Συνέλευσης και λογικό είναι να επιδειχθεί και ένα ενδιαφέρον γι’ αυτόν από άλλους ηγέτες, αλλά και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνονται συναντήσεις κρυφές και φανερές -και δεν θεωρώ ότι οι κρυφές είναι ύποπτες. Αντίθετα. Ειδικά οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για χώρες, επιθυμούν συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην Ελλάδα έχουμε εστιαστεί στην συνάντησή του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, την οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει επιβεβαιώσει ο Λευκός Οίκος, καθώς δεν είχε γίνει γνωστό το πρόγραμμα του στη Γ.Σ. Αξιωματούχος της ελληνικής αντιπροσωπείας μας είπε ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 6 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης.

Σίγουρα, εάν πραγματοποιηθεί θα είναι μία σημαντική εξέλιξη, με δεδομένο ότι ο Αμερικανός Πλανητάρχης επιλέγει μετά από μεγάλη σκέψη τους ηγέτες που θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στη διεθνή πολιτική σκηνή, πρέπει να εστιαστεί στα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα:

Είναι η οικονομία, η επιθετικότητα της Τουρκίας και βεβαίως το Μεταναστευτικό, που απειλεί την Ελλάδα, καθώς διεθνείς δυνάμεις εκμεταλλεύονται τους άμοιρους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να παίζουν πολιτικά παιγνίδια. Και είναι φανερό ακόμα και στους….τυφλούς, ότι αυτό το παιγνίδι παίζεται εναντίον της Ελλάδας.

Για τον Ταγίπ Ερντογάν, που θα έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης να συναντήσει στη Νέα Υόρκη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι το «υπέρ-όπλο» του για να εκβιάζει την φοβική Ευρώπη. Και για να υλοποιήσει τον εκβιασμό του πρέπει να περάσει τις χιλιάδες των άμοιρων μέσα από την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα φρικτό σενάριο, που κάλλιστα μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα έχοντας απέναντί της τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος κυριαρχείται από ψυχασθενικές καταστάσεις. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να θέσει το θέμα, όχι μόνο στον κ. Ερντογάν, αλλά και στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Η Γ.Σ. του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικότατο βήμα και πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Πρέπει να υπογραμμίσει το αυτονόητο, ότι η Ελλάδα έπραξε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ότι δεν αντέχει άλλο.

Πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, αλλά και να ξεμπροστιάσει τον εκβιαστή πρόεδρο της Τουρκίας. Πάντα ο Ερντογάν αντιμετωπίζει τους ηγέτες της Ελλάδας με ειρωνεία, διότι τους θεωρεί ασήμαντους.

Είναι η ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη να αποβάλει το φοβικό σύνδρομο των άλλων Ελλήνων ηγετών για να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Η απειλή του Ερντογάν ότι θα στείλει χιλιάδες πρόσφυγες στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα είναι απειλή για την κυριαρχία της Ελλάδας.

Υ.Γ. Χαμπάρι δεν παίρνουν ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας: Τα νησιά μετατρέπονται σε γκέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code