ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης,….δεν τυγχάνει ιδιαίτερης Δημόσιας μέριμνας!

0
746

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στο kifisianews.gr, στο οποίο περιγράφεται το Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης ως «χαριτωμένο» και χωρίς ιδιαίτερες άλλες αναφορές πέραν κάποιων συνθημάτων σε εξωτερικούς τοίχους, δράττουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

Το Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης δεν είναι παιδάκι ή ζωάκι για να είναι «χαριτωμένο». Είναι ένα Σχολείο (το μοναδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής), στο οποίο φοιτούν παιδιά οικογενειών που βιώνουν την καθημερινότητα της κρίσης όπως οι οικογένειες σε κάθε άλλη περιοχή και το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.

Πρόκειται για κτίριο κατασκευής αρχών της δεκαετίας του 1930, με την επέκτασή του να κατασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 (τα δύο κτίρια ενώνονται μεταξύ τους με σκεπή).

Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που εν μέσω προεκλογικής περιόδου δηλώνουν ότι είναι κοντά στο σχολείο αυτό, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ουδέποτε (πλην των διοικούντων που έτσι κι αλλιώς συνεργαζόμαστε για τα θέματα του σχολείου) επικοινώνησε κάποιος (απ’ όλες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως) απευθείας είτε με τη Διεύθυνση είτε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το κτίριο και ποιες είναι οι ανάγκες που αντιμετωπίζει αυτή η σχολική μονάδα.

Λαμβάνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε εμείς, οι γονείς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο, μέσω μιας σύντομης καταγραφής:

– Παλιές ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

– Στέγες, προβλήματα σε ξύλινες μετώπες, λείπουν κεραμίδια, άλλα έχουν φύγει από τη θέση τους.

– Υγρασίες.

– Εισροές όμβριων μέσα στα κτίρια.

– Σκεβρωμένα ξύλα στη στέγη και τα υπόστεγα και ανεπαρκής στήριξη των ξύλων αυτών.

– Προβλήματα αποχέτευσης τόσο στο χώρο των τουαλετών όσο και έξω από αυτές στην πίσω αυλή (επιφανειακή απορροή λυμάτων).

– Προβλήματα στα καλοριφέρ των τάξεων.

– Κάγκελο μπροστινής αυλής.

– Κάγκελα παραθύρων που εξέχουν του τοίχου στο γήπεδο του μπάσκετ.

– Πίσω αυλή έχει κριθεί μη ελκτική και μη ασφαλής για τον προαυλισμό των παιδιών, χωρίς άλλη μελέτη προς επίλυση του θέματος, με αποτέλεσμα 150 περίπου παιδιά να προαυλίζονται στον ήδη προβληματικό εμπρόσθιο χώρο.

– Λαμαρίνα περίφραξης.

– Συνδετήρες αγωγών αλεξικέραυνων.

– Η παιδική χαρά που είναι η συνέχεια του σχολείου κι εκεί παίζουν όλα τα παιδιά στο σχόλασμα είναι γεμάτη με ακατάλληλα παιχνίδια.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον όλα αυτά χαρακτηρίζουν ένα σχολείο «χαριτωμένο», επειδή όμως υπάρχει και η «ρετσινιά» «Δημοτικό Σχολείο Εκάλης…..η γειτονιά των οικονομικά εύρωστων οικογενειών», καλό είναι να γίνει σαφές πως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης, δεν τυγχάνει ιδιαίτερης – δημόσιας – μέριμνας κι εννοείται απολύτως καμίας ιδιωτικής.

Οι «οικονομικά εύρωστοι» ουδέποτε ασχολήθηκαν με το σχολείο αυτό και απλά το επισκέπτονται μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών προκειμένου ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Αυτό που κάνει το Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης να ξεχωρίζει, είναι σαφώς η γεωγραφική του θέση και το εκπαιδευτικό του προσωπικό.

Επειδή επίσης πολλοί αναφέρουν «η Εκάλη, το σπίτι μας», θα θέλαμε να τονίσουμε σε όλους πως «αν η Εκάλη είναι το σπίτι μας, τότε το Δημοτικό Σχολείο θα έπρεπε να είναι το σαλόνι μας και όχι η αποθήκη του σπιτιού μας!»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Εκάλης.

Ειρήνη Ετοίμου (Πρόεδρος Δ.Σ.)

Εκάλη 8 Μαΐου 2014.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here