Το «Μουσείο» φάντασμα!

0
207

Τον περασμένο Αύγουστο, έγραφα για την «Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς» που στεγαζόταν κάποτε γωνία Κασσαβέτη και Γεωργαντά και που στις δύο πόρτες εισόδου της, έγραφε και ακόμη γράφει εδώ και κάποια χρόνια …. «Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς!»

Όλα καλά, μόνο που εδώ και κάποια χρόνια, η συλλογή μετακόμισε σε αποθήκη του Υπουργείου Πολιτισμού στο Μενίδι και το «Μουσείο» της Κηφισιάς με τίς μαρμάρινες πινακίδες του, επιμένει να πληροφορεί τον περαστικό επισκέπτη για την ύπαρξη εκεί, της Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς, που κατά το κοινώς λεγόμενο την….«έκανε»……«σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη»……μέχρι νεωτέρας!

Σκέφθηκα λοιπόν, ότι η όλη αυτή η ιστορία προσφέρεται για τον περίγελο του κάθε περαστικού, και επίσης μου πέρασε από το μυαλό ότι τέτοια ρεζιλίκια μόνο σε ελάχιστες «μπανανίες» θα μπορούσαν να προκύψουν, και μάλιστα να επιζούν επί χρόνια, χωρίς κανένας αρμόδιος να ασχολείται με την διόρθωση μιας τέτοιας ασχήμιας που δυστυχώς εκθέτει την πόλη μας.

Έτσι λοιπόν έγραψα δημόσια τον περασμένο Αύγουστο. μήπως και κάποιος αρμόδιος διαβάσει και ευαισθητοποιηθεί επί τέλους βάζοντας τέλος στο λυπηρό και φαιδρό αυτό φαινόμενο, φροντίζοντας να αφαιρεθούν το ταχύτερο οι άσχετες πλέον με το αντικείμενο μαρμάρινες πινακίδες!

Όμως δυστυχώς «αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα». Και ακολούθησε και πάλι η γνωστή μέθοδος: «Η σιωπή μας προς απάντηση σου».

Αφού όμως μετά από σκέψη απέρριψα το αρχικό αφελές συμπέρασμα μου ότι δηλαδή φαίνεται να μην υπάρχει αρμόδιος, κατέληξα στο ότι πιθανώς αρμόδιος θα μπορούσε να είναι ο «Βικέλας» δηλαδή το άμεσα σχετικό Ν.Π.Δ.Δ. επί των Πολιτιστικών μας πραγμάτων της Κηφισιάς.

Έτσι λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα τηλεφώνησα στο Πολιτιστικό μας, μίλησα με μία κυρία η οποία μου υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Πρόεδρο του «Βικέλα» την παράκληση μου να μου τηλεφωνήσει με πρώτη ευκαιρία , για να του μεταφέρω την άποψη μου επί ενός θέματος που ενδεχομένως τον αφορά.

Περίμενα τρεις μέρες και επειδή δεν πήρα καμία απάντηση, τηλεφώνησα και πάλι στο Πολιτιστικό μας. Αυτή τη φορά επανέλαβα το αίτημά μου εις τον εξαίρετο, ικανό και κολώνα – κατά την άποψη μου του Πολιτιστικού μας κ. Αλέξανδρον Σούτσο ο οποίος με διαβεβαίωσε και εκείνος ότι θα μετέφερε την ως άνω παράκληση μου αρμοδίως.

-Ίσως να μην έφθασε ποτέ το αίτημα μου στον Πρόεδρο.

-Ίσως να θεωρήθηκε το όλο θέμα δευτερεύουσας σημασίας.

-Ίσως – εάν ήσαν σημειώματα να……χάθηκαν λόγω……κακοκαιρίας!

-Ίσως επικρατεί η αντίληψη ότι δεν πρέπει κατ' ανάγκη να απαντάμε σε όλα τα αιτήματα των δημοτών.

Εγώ πάντως ακόμη περιμένω και θα περιμένω, και υποθέτω ότι κάποιος κάποτε μέσα από το Πολιτιστικό, εάν δεν προλαβαίνει ο κ. Πρόεδρος – τότε κάποιος τέλος πάντων θα μου δώσει κάποια απάντηση στο θέμα που μας εκθέτει πάρα πολύ κατά την άποψη μου και επιτρέψτε μου να υποθέσω ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά και θα έπρεπε πιθανώς ορισμένα πράγματα να αλλάξουν.

Γιάννης Μελάς
π. Δημοτικός Σύμβουλος
π. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here