Το «νέο δόγμα» της Πολεμικής Αεροπορίας: Η αποστολή στην Κύπρο και ο φόβος για «αόρατα» χτυπήματα στην «καρδιά» της τουρκικής άμυνας…του Κώστα Σαρικά.

0
757

«Εφιάλτης»  για την Άγκυρα τα Ελληνικά «Γεράκια». Τα Ελληνικά μαχητικά βγαίνουν πλέον με ορμή από τα στενά όρια του Αιγαίου και απλώνουν τα «φτερά» τους σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο έως και την Κύπρο.

Σε «εφιάλτη»  έχει πλέον μετατραπεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τους Τούρκους επιτελείς. Το νέο μήνυμα των “Γερακιών” της HAF μετά την ιστορική αποστολή χθες στην Κύπρο και τον απόλυτο αιφνιδιασμό της Τουρκικής αεράμυνας είναι ότι τα Ελληνικά μαχητικά με τους ψυχωμένους αεροπόρους στα κόκπιτ μπορούν να φτάσουν ανενόχλητα και να προσβάλλουν κρίσιμους στόχους ακόμα και βαθιά στο εσωτερικό της Τουρκίας  χωρίς καν να γίνουν αντιληπτά από την εχθρική αεράμυνα.

Το δεύτερο επιπλέον εμφατικό μήνυμα αφορά την αλλαγή τακτικής του Ελληνικού επιτελείου που βγαίνει πλέον με ορμή από τα στενά όρια του Αιγαίου – όπου άλλωστε κυριαρχεί κατά κράτος εδώ και δεκαετίες – και απλώνει τα «φτερά»  του σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο έως και την Κύπρο καλύπτοντας μια εξαιρετικά κρίσιμη περιοχή για τα Εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα την οποία όχι απλά διεκδικούν αλλά θεωρούν ως «κτήμα» τους οι γείτονες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας 12 μαχητικά F-16-κάλυψαν τεράστιες αποστάσεις από τις Ελληνικές αεροπορικές βάσεις, βγήκαν από τα όρια του FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν αποστολή μέσα στο FIR Λευκωσίας.

Ουσιαστικά αυτό που αναστάτωσε τους Τούρκους επιτελείς είναι ότι η  «επιχείρηση» της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούσε προσομοίωση αποστολής κρούσης εκτός της Ελληνικής επικράτειας σε FIR ξένης χώρας και σε περιοχή την οποία οι γείτονες θεωρούν ότι ελέγχουν απόλυτα.

Ουσιαστικά ήταν μια επίδειξη ισχύος αλλά και αποφασιστικότητας των Ελληνικών «γερακιών»  που απέδειξαν ότι διαθέτουν τόσο το σθένος και την εκπαίδευση όσο και την επιτελική οργάνωση να προχωρήσουν να αιφνιδιαστικά χτυπήματα ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας αν απαιτηθεί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code