Το «πιο μαύρο κτήριο στη Γη» της PyeongChang 2018.

0
289

Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Ασίφ Χαν (Asif Khan) παρουσίασε ένα περίπτερο, το οποίο περιγράφει ο ίδιος ως το «πιο μαύρο κτήριο στη Γη».

Κατασκευασμένο για την Hyundai Motor, το περίπτερο του Ολυμπιακού Πάρκου της PyeongChang (για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες) είναι πλήρως επιχρισμένο με Vantablack VBx2.

Πρόκειται για την πιο μαύρη ουσία στον κόσμο, την οποία το ανθρώπινο μάτι είναι σχεδόν αδύνατο να αποκωδικοποιήσει και να καταλάβει το σχήμα του αντικειμένου που καλύπτει!

Το Vantablack μπορεί να απορροφήσει 99% του φωτός που χτυπά την επιφάνεια του, με αποτέλεσμα το περίπτερο να μοιάζει με ένα μαύρο κενό μέσα στο τοπίο, ακόμη και στο φως της ημέρας.

«Από απόσταση η δομή έχει την εμφάνιση ενός παραθύρου που κοιτάζει στα βάθη του Διαστήματος», δήλωσε ο Χαν. Και πρόσθεσε: «Το κτίριο αλλάζει καθώς πλησιάζετε. Από μακριά το βλέπετε ως μια μαύρη επιφάνεια, όμως, απλά μοιάζει με κενό».

Ο Χαν είχε έρθει σε επαφή με επιστήμονες που βρίσκονταν πίσω από το αρχικό Vantablack VBx2, από το 2013, αναζητώντας τρόπο να δημιουργήσει ένα κτήριο που θα μπορούσε να είναι τόσο μαύρο όσο το Διάστημα και η μαύρη τρύπα.

Όπως εκτιμά το πέτυχε με το Vantablack VBx2, που αποτελεί νέο υλικό το οποίο προσαρμόζεται ευκολότερα στην οποιαδήποτε αρχιτεκτονική εφαρμογή, καθώς ψεκάζεται πάνω στις επιφάνειες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here