Το πολεμικό «διάγγελμα» Ν. Κοτζιά αργά το βράδυ αποσόβησε προς το παρόν μια ελληνοτουρκική σύρραξη!….. τoυ Βασίλη Καπούλα.

0
99

Το πολεμικό «διάγγελμα» του Υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, αποσόβησε χτες βράδυ την σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς σε συναγερμό βρισκόταν τόσο η Πολεμική μας Αεροπορία όσο και οι δυνάμεις του Στόλου μας ενώ οι κανόνες εμπλοκής είχαν αποδεσμευτεί.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ήταν μια αριστοτεχνική κίνηση από τον Ν. Κοτζιά ο οποίος την κατάλληλη ώρα έστειλε μήνυμα αποτροπής μέσω της ισχύς των όπλων.

Τουρκικά πολεμικά πλοία, ακταιωροί και φουσκωτά επιχείρησαν να περικυκλώσουν τις βραχονησίδες. Σε απόσταση αναπνοής υπήρχαν δυνάμεις του Λιμενικού και του Στόλου, καταδρομείς μας είχαν αναπτυχθεί σε παρακείμενα νησάκια ενώ είχαμε σε ετοιμότητα καταδρομικά τμήματα του Ναυτικού πέρα των διεσπαρμένων δυνάμεων.

H τουρκική κορβέτα «Bandirma» είχε μπει στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα στην περιοχή των Ιμίων γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα.

Οι πιλότοι μας έβγαλαν τη νύχτα μέσα στα κόκπιτ με τα μαχητικά μας να είναι οπλισμένα…

Ξαφνικά και ενώ η κρίση έχει αρχίσει να κλιμακώνεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, δίνει συνέντευξη και στη ουσία απευθύνει πολεμικό διάγγελμα λέγοντας:

«Δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή. H κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Κόντεψαν να το κάνουν τις προηγούμενες ημέρες».

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα στρατιωτικά, ηθικά, πολιτικά, διπλωματικά, προετοιμασμένη για κάθε είδους επεισόδια. H Τουρκία πρέπει να ξέρει και να το ξανασκεφτεί σοβαρά πριν μπει σε τέτοιου είδους «παιχνίδια» σαν το Φαρμακονήσι ότι «δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή».

Ερωτηθείς για το περίφημο tour του Τούρκου ΓΕΕΘΑ στην περιοχή των Ιμίων ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί είχαμε πάρει τα μέτρα μας» καθώς «προστατεύουμε τους χώρους της Ελλάδας με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ” ότι γινόταν στο παρελθόν» επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας και της κυριαρχίας μας» που «είναι μεγαλύτερη απ' ότι στο παρελθόν».

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν κάνει πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά. Όπως αναφέρουν:

«Ο Kοτζιάς λέει ότι ο Χ. Ακάρ δεν μπορούσε να πάει στα Ίμια ακόμη και να το ήθελε. Η Τουρκία κάνει λάθη, προστατεύουμε πολύ καλύτερα τα εδάφη μας».

{videobox}fEQE6Pt3Qvc{/videobox}

Υ.Γ. Ν. Κοτζιάς: «Την επόμενη φορά που θα μας προκαλέσει η Τουρκία η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή». 

Υ.Γ.1. Ελληνικά αντίποινα: Σκάφος της Ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Υ.Γ.2. Βίντεο-ντοκουμέντο από τα Ίμια. 

{videobox}iN3ls_UlV-8{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code