Το Πρώτο Ελληνικό Drone είναι έτοιμο!

0
265

Θα περιπολεί όλο το 24ωρο τον Έβρο…

Αυτό που τρέμουν οι Τούρκοι θα είναι έτοιμο μέσα στον χειμώνα, και μιλάμε για το πρώτο Ελληνικό Drone, το πρώτο Ελληνικό Αυτόνομο Εναέριο Όχημα, που θα περιπολεί 24 ώρες το 24ωρο τον Έβρο.

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό drone βασισμένο στο μαχητικό F-35B των ΗΠΑ | Liberal.gr

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Drone από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων-του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη των εργασιών είναι συνεπής προς τον συμφωνημένο χρονοπρογραμματισμό, οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιες από τις εργασίες καλύφθηκαν και το Drone αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου.

Συμπληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας», που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος (Drone) πολλαπλών χρήσεων, γι’ αυτό και αναμένεται μέσα στον χειμώνα να πετάξουν τα πρώτα Drones.

Με βασικό πλεονέκτημα την αυτονομία

Το βασικό πλεονέκτημα του Ελληνικού ιπτάμενου οχήματος, που ετοιμάζει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τα τρία πανεπιστήμια, είναι η αυτονομία.

Τα κλασικά drones (πολυκόπτερα) μπορούν να πετάνε για 20 με 30 λεπτά, ενώ αυτό που ετοιμάζει η Ελλάδα θα μπορεί να πετάει αυτόνομα για περίπου δύο ώρες!

Επίσης, η ΕΑΒ, σε συνεργασία με τα τρία Ελληνικά πανεπιστήμια, ετοιμάζει και μια ειδική έκδοση του Ελληνικού Drone που θα χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές, το οποίο θα μπορεί να πετάει για 10 ώρες συνεχόμενα, ώστε να μεταδίδει από αέρος τη διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας η κατασκευή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here