Το «Πρώτο Θέμα» αποκαθηλώνει το διήγημα Καλογρίτσα για τα €3 εκατ. ευρώ και δικαιώνει το Documento.

0
424

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμπλέξει σε μια ιδιωτική διαμάχη της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα και της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Μέσης Ανατολής CCC για 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από τη δεύτερη στον πρώτο, το Documento και τον εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη αποκαθηλώνεται από φιλικά προς την νυν κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η προσπάθεια του Μαξίμου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ξεκίνησε όταν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης ο Καλογρίτσας έχασε την υπόθεση με τα €3 εκατ. και υποχρεώνεται να τα επιστρέψει στην CCC.

Η προπαγάνδα των στελεχών της Κυβέρνησης προσπαθεί να πείσει ότι τα τρία αυτά εκατομμύρια δόθηκαν για την έκδοση του Documento από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η ιστορία έχει όμως ως εξής: στις αρχές Ιανουαρίου του 2017, κατόπιν εντάσεων λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας παρέμβασης στο ρεπορτάζ κατά παράβαση του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και του Κώστα Βαξεβάνη, ο Καλογρίτσας ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να διακόψει την έκδοση της εφημερίδας.

Ενημερώθηκαν τότε οι περίπου 100 την εποχή εκείνη εργαζόμενοι ότι θα γινόταν προσπάθεια να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας από τον Κ. Βαξεβάνη. Ο Καλογρίτσας δέχτηκε να αποχωρήσει έναν μήνα αργότερα.

Τα τρία εκατομμύρια που υποτίθεται πως κατέβαλε η CCC για τις τηλεοπτικές άδειες, δεσμεύτηκαν από το Ελληνικό κράτος και τελικώς κρίθηκαν μη επιστρεπτέα, με βάση τους όρους του διαγωνισμού, όταν ο Καλογρίτσας δεν κατάφερε να καταβάλει τη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Μετά από προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ, αποφασίστηκε τέλη Ιανουαρίου του 2017, να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί. Άρα ακόμη και αν τα τρία εκατομμύρια δόθηκαν πραγματικά στον Καλογρίτσα γι αυτό το σκοπό, δεν έχουν σχέση με το Documento γιατί όταν απελευθερώθηκαν από τη δέσμευση, ήδη είχε παρθεί η απόφαση για διάλυση του Documento.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. Κόλαφος για ΝΔ-Καλογρίτσα η απάντηση της εταιρείας CCC για τους ισχυρισμούς περί τηλεοπτικής άδειας!

Την δική της απάντηση για την υπόθεση με τον Χρήστο Καλογρίτσα δίνει με ανακοίνωση της η λιβανέζικη εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC), που επισημαίνει ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στον «εργολάβο των βοσκοτόπων» για έργο στο Αμπού Ντάμπι και όχι για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here