ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το Πρώτο 3D κινούμενο ολόγραμμα του Εθνικού Ήρωα Παύλου Μελά.

0
799

Το πρώτο τρισδιάστατο κινούμενο ολόγραμμα ανθρώπου σε φυσικό μέγεθος στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι παριστάμενοι στην Εκδήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποκατάσταση της οικίας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης στην οικία, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν το πρώτο κινούμενο ανθρώπινο ολόγραμμα στην Ελλάδα που δημιούργησε ειδικά για την Οικία Μελά η εταιρία White Fox A.E.

Το ολόγραμμα του Εθνικού ήρωα κινείται, κάθεται στο γραφείο του και συντάσσει την επιστολή που απηύθυνε προς τους νεαρούς Ευέλπιδες: «Η ζωή σου είναι πόλεμος και χρέος σου η νίκη!».

«Πρόκειται για μια επιστολή με νοήματα διαχρονικά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και του τρόπου σκέψης των Ευέλπιδων και είναι εξαιρετικά επίκαιρη. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, αποτέλεσμα πολύμηνης δουλειάς από την ομάδα μας»…δήλωσε η Δ.Σ. της White Fox, κ. Αναστασία Μάνου.

Ο Παύλος Μελάς είναι μία σημαντική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που όμως στερείται σημαντικού υποστηρικτικού υλικού, όπως κινηματογραφικό υλικό ή έγχρωμες φωτογραφίες.

Για να δημιουργηθεί ένα πιστό τρισδιάστατο ολόγραμμά του συνεργάστηκε μία 11μελής ομάδα αποτελούμενη από σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή, το τμήμα animation της White Fox, ιστορικούς, μηχανικούς πληροφορικής, κινησιολόγο, αφηγητή κ.α.

Η ομάδα συγκέντρωσε όλο το φωτογραφικό υλικό που υπήρχε διαθέσιμο. Αναλύθηκαν τα ανθρωπομετρικά και μορφομετρικά χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος. Στη συνέχεια αναλύθηκαν παρόμοια χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν τον χώρο, τα ενδυματολογικά στοιχεία, τις κινήσεις και τις αναφορές από τα ιστορικά ντοκουμέντα για αποδοθεί με ακρίβεια η κίνηση.  Στόχος να υπογραμμιστεί η προσωπικότητα του ήρωα, την οποία απέδωσε σε ένα συμπεριφορικό μοντέλο του ιδίου.

Δείτε για πρώτη φορά το τρισδιάστατο κινούμενο ολόγραμμα του Εθνικού Ήρωα Παύλου Μελά:

Password: white-fox

Για την εκδήλωση για την αποκατάσταση της οικίας, η White Fox δημιούργησε ταινία 6-λεπτής διάρκειας με τίτλο «Η Επιστροφή» που προβλήθηκε με τεχνική 3D mapping επί της πρόσοψης του κτιρίου.

Η μουσική της ταινίας όπως και οι στίχοι είναι του Σταμάτη Σπανουδάκη και η σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Δείτε την ταινία 6-λεπτής διάρκειας με τίτλο «Η Επιστροφή» της White Fox: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here