Το σφυρί και ο καθρέφτης.

0
290

Από τις εκδόσεις «κοντύλι» κυκλοφορεί το βιβλίο του Ernesto Spinelli «Το σφυρί και ο καθρέφτης – Σπάζοντας τα ψυχοθεραπευτικά είδωλα» σε μετάφραση Μάρως Κακαβέλα.

Η ψυχοθεραπεία στις μέρες μας μοιάζει να έχει διεισδύσει στα πάντα. Αλλά σε ποιόν βαθμό εκτείνεται η επιρροή της; Η κύρια αποστολή της είναι πράγματι να βοηθήσει τους ανθρώπους;

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Ernesto Spinelli θέτει το καίριο ερώτημα αν η ψυχοθεραπεία έχει υπαναχωρήσει από την αρχική της υπόσχεση να αποτελέσει μια κρίσιμη συνιστώσα των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε τι σημαίνει να είναι κανείς «άνθρωπος», έχοντας αντ’ αυτού υιοθετήσει τον καθησυχαστικό ρόλο του «ειρηνευτή» των προσωπικών και κοινωνικών αναταράξεων. 

Μέσα από τις σελίδες αυτού του ελκυστικού και προκλητικού βιβλίου ο συγγραφέας εξερευνά εναλλακτικές προσεγγίσεις, αμφισβητώντας τις ψυχοθεραπευτικές ορθoδοξίες πάνω σε ζωτικά ζητήματα, όπως η σεξουαλικότητα, η παιδική ηλικία, ο εαυτός, το ασυνείδητο, το ανεξήγητο, η δημιουργικότητα και το ερώτημα του κακού. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του Ernesto Spinelli που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Από τις εκδόσεις μας μπορείτε να ενημερωθείτε και για το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ερμηνεύοντας τον κόσμο: Η φαινομενολογία στον υπαρξισμό και στην ψυχολογία.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Ernesto Spinelli είναι καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Regent’s College του Λονδίνου. Είναι επίσης ο βασικός υπεύθυνος μιας σειράς μελετών που έχουν γραφτεί από το επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό της Σχολής και, μαζί με τη Sue Marshall, έχει επιμεληθεί τον τόμο Embodied Theories αυτής της σειράς.

Ενεργός ψυχοθεραπευτής ο ίδιος, είναι παγκοσμίως γνωστός ως μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της σύγχρονης υπαρξιακής ανάλυσης. Το 2000, το Τμήμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας του απένειμε το Βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς στο Επάγγελμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here