Το σχέδιο πίσω από την αξίωση των «4 ελευθεριών»: Οι Τούρκοι θα αλώσουν την Κύπρο, στην Ευρώπη από την «πίσω πόρτα»!

0
248

Με ρητή και κατηγορηματική απόρριψη της τουρκικής αξίωσης για υιοθέτηση των 4 ελευθεριών και για τους Τούρκους Πολίτες στην επανένωμενη Κύπρο, οφείλει να απαντήσει άμεσα η κυπριακή κυβέρνηση αλλά και η Αθήνα, καθώς η μεθόδευση αυτή έχει σαφή στόχο να βάλει από την πίσω πόρτα την Τουρκία στην Ευρώπη και να θέσει τις βάσεις για την «άλωση» και του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους.

Η επιμονή με την οποία ξαφνικά από την Διάσκεψη της Γενεύης αλλά και από τις τελευταίες συνομιλίες στο Μον Πελεραν η Άγκυρα θέτει ως νέα κόκκινη γραμμή το θέμα των «4 ελευθεριών» για τους τούρκους πολίτες, είναι αποκαλυπτική για τις διαθέσεις της, και τις επιδιώξεις της. 

Καθώς επιχειρεί η Τουρκία με κάθε τρόπο είτε με την εκ περιτροπής προεδρία και τα βέτο στην λήψη αποφάσεων, είτε με την διατήρηση έστω και «εκσυγχρονισμένου» του καθεστώτος των Εγγυήσεων και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί, είτε με την εξασφάλιση των «4 ελευθεριών» για τους τούρκους πολίτες, να έχει εναλλακτικές ασφαλιστικές δικλείδες που θα της εξασφαλίζουν τον έλεγχο σε όλο το νησί.

Καθώς η ελληνοκυπριακή πλευρά απευθύνεται στην Ε.Ε. για να τοποθετηθεί, ο Έσπεν Άϊντα βρίσκει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να σπεκουλάρει, παίζοντας καθαρά το παιγνίδι της Τουρκίας. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here