Το Τετραήμερο Συγκρούσεων με παράνομους μετανάστες στον Έβρο.

0
374

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Έβρου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις πάνω από 24 χιλιάδες προσπάθειες παράνομης εισόδου αποτράπηκαν.

Μόνο την Καθαρά Δευτέρα δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα 4,354 ατόμων ενώ συνελήφθησαν περίπου 42 παράνομοι μετανάστες κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο. Συνολικά από την Παρασκευή έχουν συλληφθεί 183 πρόσωπα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα μεταναστών και οι καταδικασθέντες για παράνομη είσοδο, σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν την Κυριακή για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) ξεκίνησε από την Κυριακή (02/03) «ταχεία επέμβαση» στα σύνορα της ΕΕ έτσι ώστε να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμός μεταναστών στα εξωτερικά της σύνορα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς για ανάπτυξη της ομάδας Rapid Border Intervention Team στα νησιά, αφού και ο ίδιος ο Οργανισμός αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την χώρα, μετά την απόφαση για άνοιγμα των συνόρων εκ μέρους της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η κινητοποίηση αυτή «αποτελεί εντολή της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μία χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση».

Βίντεο από την προσπάθεια εισόδου λέμβου στην Λέσβο

Την ενεργή συμμετοχή των τουρκικών ακταιωρών στην προσπάθεια των λέμβων να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Ανατολικό Αιγαίο, παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Όπως φαίνεται σε αυτά η λέμβος κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ προσπαθεί να εμβολιστεί το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ο ΑΝΤ1 σε περιπολία του Λιμενικού στο Βόρειο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here