Το Τοίχος Κοραή: Μετά μία πενταετία……η πτώση του!

0
208

Ήταν το σύμβολο που ωφέλησε βέβαια τους, σε σύγκριση, ελάχιστους εκείνους που κατοικούν την περιοχή, και που απολαμβάνουν την πλήρη ησυχία τους έχοντας μετατρέψει τους δρόμους μπροστά στα σπίτια τους σε δρόμους σχεδόν ιδιωτικούς εις βάρος όμως – κατά την άποψη μας – του κοινωνικού συνόλου της ευρύτερης περιοχής με την σκανδαλώδη ανοχή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής γενικά και του πρώην Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας ειδικά!!

Τα μεταλλικά τοιχία στην οδό Κοραή αποσύρονται υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλη Καυγαλάκη.

Που διαχώρισε μια μερίδα μόνον κατοίκων της περιοχής «επωνύμων» που κατά την άποψη μας, κατέφυγαν στο γνωστό «γαία πυρί μιχθήτω!» για τους υπόλοιπους…άμοιρους πληβείους.

Που στοίχισε τεράστια ποσά και που, κατά την άποψη μας, κατέληξαν στην επί χρόνια μαρτυρική ζωή των οδηγών που μέχρι και σήμερα υποφέρουν για να πάνε στις δουλειές τους και στα σπίτια τους.

Υπήρξε το γνωστό σύμβολο της «αυτοκρατορίας» των προνομιούχων δρόμων ορισμένων επιλεκτικός ευνοηθέντων κατά το παρελθόν περιοχών του σημερινού Δήμου μας!

Από το 2011 που ξεκίνησε η κατασκευή του τοίχους έως το 2015 που «έπεσε», συμβόλιζε δυστυχώς τη επιλεκτική διαίρεση της Νέας Ερυθραίας. 

Τελικά την Τρίτη 28/07/2015 πραγματοποιήθηκε, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλη Καυγαλάκη, το άνοιγμα της Κοραή στο μέρος που εκβάλλει στην κεντρική Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα, ενώνοντας και πάλι τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ερυθραίας, που «5» χρόνια από τότε δεν έχουν ξεχάσει αυτή την πληγή!

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης μετά το πέρας της διάνοιξης της οδού Κοραή!

Προτεραιότητα της Νέας Διοίκησης, με την ανάληψη των καθηκόντων της, ήταν να επιληφθεί την διάνοιξη, το συντομότερο δυνατό, της οδού Κοραή προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και την Λουκή Ακρίτα, ώστε να αρχίσει η κυκλοφοριακή εκτόνωση. Όπερ και εγένετο!! 

Μετά την πρόσφατη απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, έπεσε το τοίχος του αίσχους, εγκαινιάζοντας πλέον μια εποχή διαφορετικής νοοτροπίας και ανθρωπίνων σχέσεων, με το κλείσιμο της αυλαίας του «θεάτρου του παραλόγου» της οδού Κοραή!

Σφράγισε την ιστορία με την «κατασκευή» του και άλλαξε την ζωή των Δημοτών της Νέας Ερυθραίας με την……«πτώση» του!

Η περίπτωση όμως αυτή, όπως φαίνεται, είναι η αρχή μιας αλυσίδας ενεργειών που έπονται εκεί στην περιοχή γύρω από τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές «εφευρέσεις» των τελευταίων ετών, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που αναμφισβήτητα…. «αναβάθμισαν» – επιλεκτικά βεβαίως – συγκεκριμένα σημεία στο Καστρί!!….εις βάρος ασφαλώς όλων των άλλων πέριξ κατοίκων.

Υ.Γ. Έντονες αντιδράσεις Δημοτών κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Νέα Ερυθραία!…...άρθρο της εφημερίδας μας στις 06/09/2013.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here